Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – S-a terminat cu partea birocratică, iar acum nu mai e nevoie decât de fondurile necesare pentru ca sute de familii din trei cartiere ale Caransebeșului să intre în rândul lumii la capitolul gaze naturale!

Zilele trecute, primarul Felix Borcean, căruia între timp Prefectura i-a încetat mandatul, anunța că a semnat autorizația de construcție privind extinderea rețelei de gaz în cele trei cartiere ale municipiului, vorbim de Valea Cenchii, Teiuș și Gară. Din păcate, pentru anul acesta nu mai sunt bani în buget pentru o investiție de o asemenea anvergură, așa că lucrările efective vor începe anul viitor, cu bani din bugetul local pe 2021.

„După ședința de consiliu local am semnat autorizația de construire pentru extinderea rețelei de gaz în cartierele Teiuș, Valea Cenchii și Gară. Investiția se ridică la peste 2.5 milioane de lei dar această sumă va fi prevăzută în bugetul de anul viitor, pentru că anul acesta am terminat partea birocratică și eu sper ca în toamna anului viitor această investiție să fie finalizată, astfel încât locuitorii din aceste cartiere să poată beneficia, în sfârșit, de mult așteptatul gaz”, a declarat Felix Borcean.

Potrivit unui raport prezentat anul trecut în Consiliul Local, racordarea se va face în conducta de pe strada Tudor Vladimirescu și va parcurge străzile Țarinei, Cazărmii, Gării, Nicolae Bălcescu, Valea Cenchii, Calea Timișoarei, Godeanu, Corcana, Teiușului și Grănicerilor.

JCS-R.M.