Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – E mesajul dat de managerul proiectului de reabilitare a vilei și înființare a unui centru de zi pentru vârstnici din Parcul Teiuș, Florin Bogdea, în plenul legislativului local. Asta după ce consilierii au avut în mapă un proiect prin care se suplimenta valoarea indicatorilor tehnico-economici, cu aplicarea coeficienților de ajustare a prețurilor!

Aș vrea să ne spună dl Bogdea, că e managerul de proiect, care e situația acestui centru de zi, mai avem de lucru la proiectul acesta?”, a dorit să afle liberalul Puiu Paica, profitând de prezența în sală a managerului Florin Bogdea. Potrivit acestuia din urmă, Vila Popov este reabilitată, dar mai sunt de făcut acte care ajung la ADR Vest pentru verificare, urmând apoi să fie depuse alte cereri de rambursare, iar proiectul să continue sub tutela celor de la Direcția de Asistență Socială (DAS) a municipalității: Mai avem de semnat două acte adiționale pe OUG 64, adică acea ordonanță cu indicii de mărire, și apoi toate documentele se transmit la ADR Vest. În momentul în care ADR Vest ne dă undă verde, sper în câteva săptămâni, după ce verifică documentele, vom face recepția finală, până acum am făcut doar una parțială. La recepția finală preluăm tot ce e acolo, clădirea, mobilier, aparatură și continuăm proiectul cu cei de la DAS!”

Vila Popov a aparținut, în perioada interbelică, fostului ministru de Externe al Bulgariei, iar în ultimii ani a fost restaurată printr-un proiect european în valoare de peste 5,2 milioane de lei, fără TVA, contribuția din bugetul local fiind de peste 1,6 milioane de lei. Clădirea monument istoric va fi pusă la dispoziția celor de vârsta a treia, prin Direcția de Asistență Socială din cadrul municipalității, pentru a găzdui diverse activități recreative.

JCS-R.M.