Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Directorul Florin Ionescu vorbește despre proiectele Teatrului de Vest pentru perioada următoare!

Dacă ultimele două premiere au fost dedicate Reșiței, pe scena teatrului reșițean ar putea fi jucat un nou spectacol de Cehov. Cel puțin aceasta este una dintre dorințele directorului Ionescu. „Ne-am dorit să avem la Reșița un asemenea spectacol. Anul acesta am pus în scenă <<Ursul>> și <<Cerere în căsătorie>>, dar s-ar putea să mai facem un spectacol de Cehov mult mai greu. Vom avea distribuție pentru <<Trei surori>>. Pe lângă asta, mă gândesc și la un spectacol Comedia dell’arte pe stradă. De ce nu la un Goldoni, la un Strehler. Vreau poate chiar <<Steaua fără nume>> a lui Mihail Sebastian, vreau să jucăm clasici români”, se referă Florin Ionescu la perioada următoare.

Din 20 decembrie, trupa teatrului va creșe cu doi actori debutanți, un băiat și-o fată. Va fi concurs la care, spre plăcuta surpriză a lui Ionescu, s-au înscris 23 de candidați din întreaga țară. În acest fel, trupa va avea 11 actori, ceea ce, în opinia directorului, începe să arate destul de bine.

Teatrul reșițean a găsit și un mod inedit de a invita publicul la spectacole. „Vom ieși cu un tip de reclamă pe care apare o folie de medicamente cu pastile antidepresive și din una dintre pastile iese un fotoliu de teatru. Sloganul va fi <<decât să iei antidepresive, mai bine ia un loc la teatru>>. Invităm oamenii la teatru, credem că terapia prin teatru este cea mai bună. Pentru că fiecare perioadă a avut problemele ei, dar teatrul merge înainte de mii de ani”, a încheiat Ionescu.

Până atunci, pe 16 decembrie, la ora 18:00, publicul din Caransebeș e invitat să ia un loc în sala casei de cultură pentru a urmări a doua parte a secretului fericirii la Reșița. Datorită frumoasei colaborări dintre cele două instituții, fiecare premieră a Teatrului de Vest se joacă și la Caransebeș. În 2018, primul secret al fericirii a fost bine primit de către public. În 2021 povestea continuă cu încă un spectacol documentar care omagiază Reșița și în care fiecare reșițean se regăsește în ceva. Două povești regizate de Ștefan Iordănescu, lăsând loc pentru alte posibile continuări ale unui spectacol fără final.

JCS-Ionel Ivașcu