Caraş-Severin, Romania

ARMENIŞ – Autoritățile locale fac pași importanți pentru a aduce condițiile de trai ale locuitorilor la un standard cât mai ridicat. Astfel, șapte proiecte în acest sens au deja semnate acordurile de finanțare, unele sunt în fază premergătoare execuției, iar altele se derulează.

Căminul Cultural din Sat-Batrân va fi reabilitat, modernizat și dotat corespunzător, costul lucrării fiind de 1.368,886 RON. Străzi și drumuri comunale vor fi reabilitate în toată comuna după cum urmează: în Armeniș se vor face lucrări în valoare de 5.575.468 lei, în Sat Bătrân se vor cheltui 2.117.703 lei, iar în Feneș se fac investiţii de 7.319.020 lei. Nu este uitat nici dispensarul medical din comună, care va beneficia de o investiție de 1.828.249 lei, bani cu care va fi cumpărată aparatură și se va moderniza unitatea. De asemenea, va fi achiziționat și un tractor multifuncțional, în valoare de 503.350 lei, care va fi folosit la lucrări edilitare și la intervenții în caz de calamități sau situații de urgență.

Dacă pe lângă aceste lucrări de modernizare, autoritățile locale vor reuși să ofere niște facilități celor interesați să se mute aici și să găsească și un eventual investitor în zonă, care să ofere locuri de muncă, Armenișul va reuși să-și întinerească populația și să nu intre în vria cu care se confruntă tot mai multe comune, vorbim aici de exodul populației spre orașe sau spre alte țări. „E un pariu greu și care presupune multă bătaie de cap pentru noi, dar sper să reuşim. Poziția geografică, aproape de Caransebeș, frumusețea locurilor și drumul european care străbate comuna sunt niște pietre solide de temelie pe vrem să construim un vis frumos“, ne-a spus, cu modestie, primarul Cristian Vela.

Spunem cu modestie pentru că edilul din Armeniş nu prea vrea să vorbească de ceea ce este pe hârtie, ne-a chemat acolo să vedem rezultatele. Îl asigurăm că o să mergem!

Flavius Militaru