Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – E vară şi echipele de fotbal din eşaloanele inferioare se pregătesc pentru abordarea unei noi ediţii de campionat. În acest sens, am stat recent de vorbă cu Ovidiu Chimigeriu, preşedintele clubului Viitorul Caransebeş, care evoluează în Liga a IV-a.

Acesta ne-a spus că a discutat cu managerul sportiv Gheorghe Valuşescu şi cu antrenorul Ion Bica, tehnicianul care se va ocupa de echipă şi în viitorul campionat, ajungând, de comun acord, la concluzia că se va renunţa la unii jucători, în momentul de faţă conducerea clubului având în vizor câteva tinere speranţe ale fotbalului din municipiu, elevi care au terminat perioada de juniorat la Clubul Sportiv Şcolar Caransebeş. „Pe viitor, vom încerca să ne axăm pe jucători din zonă. Mergem mai departe, chiar dacă în Campionatul 2017-2018 nu am reuşit să ne atingem obiectivul. Avem şi trei grupe de juniori ale clubului, mergem înainte cu tinerii. Nu are rost să discutăm ce s-a întâmplat în cursul campionatului sau în finala Cupei României, fiindcă cine a fost la stadion a văzut exact cum au stat lucrurile”, a spus Ovidiu Chimigeriu.

Referindu-se la plecări, preşedintele Viitorului a declarat că aproape jumătate din lot nu se va mai regăsi în formula cu care clubul va aborda turul Campionatului 2018-2019 al Ligii a IV-a. „La o parte dintre jucători am renunţat, o parte a plecat la alte echipe, ba chiar Alex Ciucur şi Alex Avramovici vor juca în Germania. L-am pierdut şi pe Adrian Neagu, care va rămâne la Slatina-Timiş, echipă care a promovat în Liga a IV-a, iar el se va ocupa de acum înainte de ea. Acum, nouă ne trebuie jucători noi pe toate posturile, un mijocaş central care s-a mai antrenat cu echipa în pauza din iarnă avem, e vorba de Adi Megheleş, mai sunt încă patru sportivi, în afară de el, care au terminat acum junioratul… Oricum, în luna august, când se va reuni lotul, vom cunoaşte exact situaţia în care ne găsim”.

Ovidiu Chimigeriu a mai spus că Viitorul are buget până la sfârşitul anului. „Nu e un buget care să ne permită, în momentul de faţă, promovarea în Liga a III-a. Sponsori avem, dar din păcate ei sunt puţini, nu putem face faţă cu ei într-un eşalon superior, însă nu am da înapoi în faţa unei eventuale promovări, dacă ni s-ar ivi şansa. Fireşte că ne dorim să terminăm pe primul loc, iar dacă nu, oricum, cât mai sus, apoi vom mai vedea”, a mai spus preşedintele Viitorului Caransebeş.