Caraş-Severin, Romania

ORAVIȚA – CS Oraviţa – Viitorul Caransebeş 0-2 (0-0), în prima etapă a Ligii a IV-a, cu Negoescu și Nicola marcatori pentru gugulani.

Viitorul Caransebeş a evoluat sâmbătă, 8 septembrie, în deplasare la Oraviţa, într-o partidă în care ambele combatante s-au prezentat cu loturi întinerite faţă de campionatul trecut. Prima fază periculoasă şi-au trecut-o în cont caransebeşenii, în minutul 8, când Negoescu a driblat pe partea stângă şi a şutat din unghi, la colţul lung, balonul trecând puţin pe lângă poarta orăviţeană. Patru minute mai târziu, a fost rândul lui Nicola să se joace cu apărarea gazdelor şi, deşi talonat de C. Sîrbu, a şutat din careu, la colţul scurt, portarul D. Sârbu reuşind să respingă. Orăviţenii au stat în presing şi, în minutul 15, Chiriac a centrat de pe dreapta, însă C-tin Covaci a trecut pe sub minge. Orăviţenii au mai pus o dată în pericol poarta lui Birăescu, în minutul 26, când şutul lui C. Covaci, din marginea careului, s-a dus puţin peste transversala porţii caransebeşene. În minutul 38, Nicola a pătruns în careu, tot pe aripa stângă, însă goal-keeper-ul orăviţean a reuşit să-l blocheze.

Prima ocazie importantă din repriza secundă a aparţinut gazdelor, în minutul 49 Cârdu trimiţând o centrare bună de pe partea dreaptă, C-tin Covaci a reluat cu capul, însă Birăescu a reţinut balonul. Caransebeşenii au deschis scorul în minutul 52, după ce Frenţ l-a angajat perfect în adâncime, cu o pasă filtrantă, pe Negoescu, D. Sârbu a ieşit, însă atacantul gugulan a trimis, pe lângă el, în plasă. Gazdele au avut şi ele o bună ocazie de a înscrie în minutul 62, când au beneficiat de o lovitură liberă de la 20 de metri, execuţia lui Cârdu lovind zidul, mingea a ajuns la Răţoi, ghiuleaua acestuia, de la 30 de metri, fiind respinsă de Birăescu. În minutul 79 a fost rândul oaspeţilor să treacă pe lângă gol, după o fază în care Nicola a insistat pe partea dreaptă, a recuperat mingea, l-a driblat şi pe D. Sârbu, ieşit în întâmpinare, însă şutul său, din unghi, s-a dus în plasa laterală. Caransebeşenii şi-au majorat avantajul în minutul 82, când Negrei a executat lung un aut de pe partea dreaptă, mingea a căzut în careul de 6 metri, l-a depăşit pe D. Sârbu, iar Nicola a îndeplinit o simplă formalitate, trimiţând balonul, cu capul, în poarta goală. Gazdele au atacat în valuri, în căutarea măcar a golului de onoare, însă Birăescu a fost suveran în propriul careu. Cu toate acestea, în minutul 89, mingea a ajuns la C-tin Covaci, pe partea stângă, acesta a şutat puternic, iar Băcilă, aflat la 6 metri, a pus latul, mingea ducându-se peste poarta gugulană.

„A fost o victorie, cred, meritată. Ne bucurăm de ea, e o adevărată gură de oxigen pentru noi, şi spun asta fiindcă ne-am adunat foarte târziu, n-am făcut niciun meci de pregătire, dar se vede că ceea ce am strâns la echipă, jucătorii tineri şi de o foarte bună calitate, au făcut diferenţa în această partidă. Nicio clipă n-am trăit cu senzaţia că am putea pierde acest meci, l-am controlat de la cap la coadă, şi sunt bucuros după rezultatul de azi. Ne pregătim în continuare, obiectivul nostru este să facem o echipă puternică, în aşa fel încât Caransebeşul să însemne din nou ceea ce a însemnat odată, cu jucătorii noştri, jucători tineri, şi sperăm să fim tot mai buni, de la meci la meci”, a declarat după partidă tehnicianul gugulan Ion Bica.

CS Oraviţa: D. Sârbu, F. Halas (min. 65, I. Băcilă), C-tin Covaci, O. Băcoi, A. Răţoi, C. Chiriac, C. Sîrbu, B. Purea, C. Covaci, I. Cârdu, Al. Buga (70, N. Gugu); rezerve: C. Puşcaş, D. Preoteasa, I. Hulpan. Antrenor, Ciprian Macovei.

Viitorul 1913 Caransebeş: C. Birăescu, R. Cărăuşu, G. Negrei, I. Drăgoi, C. Negoescu (90+3, A. Marco), C. Arnăut, D. Frenţ (63, C. Rotea), A. Megheleş, C. Nicoară (90+2, U. Boieriu), B. Gulea, Al. Nicola. Antrenor, Ion Bica.

A arbitrat la centru Cristian Chitucea (Reşiţa), asistat la cele două linii de Cristian Buzzi (Oţelu Roşu) şi Claudiu Gogu (Reşiţa).  Observatori: Marin Vărzan şi Valentin Vărzan, ambii din Oţelu Roşu.