Caraş-Severin, Romania

ANINA – Lucrările la drumuri sunt pe ultima sută, platforma comercială e în lucru, iar alimentarea cu gaz e în grafic. Scriem asta la capătul discuției cu Gheorghe Românu, consilier în cadrul Primăriei Anina!

Din declarația sa, am reținut că cele două proiecte vizând drumurile din oraș, unul pe PNDL 1, celălalt pe PNDL 2, sunt aproape gata. În cazul primului proiect, mai este de amenajat o rigolă pe strada Vulpilor și de trasat marcajele rutiere. Pe cel de-al doilea proiect, trebuie trasate marcajele și finalizate câteva capete de podețe în cartierul Brădet. Asta după ce au fost finalizate școala din Celnic și drumurile din zonă, cuprinse în proiect. În total, valoarea investițiilor pe cele două proiecte depășește 9 milioane de lei.

Românu ne-a vorbit și despre viitoarea platformă comercială care se conturează în zona fostei fabrici de cherestea. De ceva timp, au demarat lucrările la un supermarket al cărui termen de finalizare este mijlocul lunii decembrie. „Actuala investiție se întinde pe o suprafață de 4.500 mp, însă pe alți 2500 mp a rămas hala fostei fabrici. Aici se dorește ridicarea altor magazine”, ne-a declarat Românu despre locația aflată la intrarea în oraș, pe partea stângă a drumului național. Cu ceva timp în urmă, o firmă din Bulgaria a extras cărbune în zona respectivă pe care va trebui să o ecologizeze.

Zicala „unde-s mulți, fondurile cresc” se poate aplica și Aninei, cel puțin în privința gazului. Asta deoarece în proiectul depus recent pe PNRR, Aninei i s-au alăturat alte localități precum Lupac, Carașova, Ciudanovița și Oravița. „Tocmai pentru a avea putere mai mare”, în exprimarea consilierului Românu, cu referire la un proiect pe care-l consideră important pentru Caraș-Severin întrucât acoperă o zonă mare din județ. „Așteptăm să vedem repartițiile de bani. Pentru noi ar fi mult mai simplu pentru că, de aproximativ doi ani, avem repartizată cantitatea de gaz pentru zona aceasta. Noi avem deja surplusul de gaz metan pentru a putea fi adus în zona noastră. Este mult mai simplu, dar vor trebui să se distribuie acești bani”, a încheiat Gheorghe Românu.

JCS-Ionel Ivașcu