Încălzirea vremii a permis reluarea lucrărilor la cel de-al doilea corp al Complexului Agroalimentar Reşiţa Sud, muncitorii apucându-se de cofrat şi armat, şi se estimează că lucrările vor fi finalizate până în această vară.
Între cele două corpuri va fi un depozit de legume şi un lift, lângă care va exista o scară interioară, iar pentru asigurarea accesului persoanelor cu dizabilităţi neuromotorii se va monta o rampă. În cealaltă parte a corpului B va exista şi o scară exterioară, care va permite accesul direct spre mica terasă de la etaj. Ce vor mai găsi reşiţenii în corpul B? Parterul va fi destinat, în special, vânzării produselor industriale şi magazinelor de alimentaţie publică. Vor mai funcţiona un fast-food, un bar, iar între acestea va fi un alt spaţiu comercial.
Deşi nu a fost dat în folosinţă decât unul dintre corpurile complexului, Piaţa Reşiţa Sud are, la ora actuală, încasări cu aproape 30 de procente mai mari decât Reşiţa Nord. Taxele sunt de 7 lei pe zi pe masa rezervată, respectiv 15 lei pentru cea nerezervată (faţă de 6, respectiv 10 lei, cât erau vechile taxe până la începutul acestei primăveri), un abonament lunar pentru una rezervată fiind de 100 de lei. Potrivit lui Adrian Damian, directorul SC Pieţe SRL, mesele sunt ocupate cam în proporţie de 80%.
Cât despre gropile şi pământul din jurul pieţei, Damian ne-a asigurat că acestea vor deveni cele mai frumoase spaţii verzi din municipiu, cu rondouri de flori…
Antoniu Mocanu