Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Celebrul atlet jamaican, retras din activitate, are o concurență serioasă într-un zburdalnic pui de ciută surprins de camerele montate în Parcul Național Semenic-Cheile Carașului!

În imagini se poate observa cum puiul de cerb aleargă cu viteză pe lângă mama sa, o ciută care păștea liniștită. „Ciută cu puiul ei jucăuș, un mic Usain Bolt, fac deliciul tuturor celor care privesc video-ul de mai jos. Imaginile provin de pe o cameră de monitorizare amplasată în Parcul Național Semenic-Cheile Carașului”, au consemnat pe Facebook cei de la Romsilva.

JCS-L.A.

Ciută și vițel jucăuș în Parcul National Semenic-Cheile Carașului

Ciută cu puiul ei jucăuș?, un mic Usain Bolt, fac deliciul tuturor celor care privesc?video-ul de mai jos. Imaginile ? provin de pe o cameră de monitorizare amplasată în ?️Parcul Național Semenic-Cheile Carașului.?Ciuta este un animal erbivor, din familia Cervidae, habitatul fiind în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană. Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână. ℹ️ Puii de cerb sunt protejați de lipsa mirosului, prădătorii neputându-i mirosi. După naștere, puii pot sta în picioare și merge o distanță scurtă.➖️ Ciuta își ține puiul ascuns în tufișuri și îl verifică de câteva ori pe zi, când vine să îl hrănească. Puii stau lângă mama lor unu-doi ani.➖ Animale erbivore, cerbul și ciuta sunt adaptați zonelor montane, dar pot fi regăsiti și în zonele de deal, iar în ultimele decenii și în zonele de câmpie. ℹ️ Romsilva – Parcul Național Semenic, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare. Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.***??A beautiful hind and her cub, fast as Usain Bolt, in #Semenic-Cheile Carasului National Park in Romania

Posted by Regia Nationala a Padurilor – Romsilva on Thursday, July 16, 2020