Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERN – Imaginile au fost surprinse de camerele video ale Romsilva și arată în plină zi superba felină traversând tacticoasă pădurea, ce-i drept, puțin ciuntită în zona respectivă!

„Un frumos exemplar de râs a fost surprins de camerele de monitorizare într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului. După ce trece țanțoș prin fața camerei, exemplarul de Lynx lynx (Râs) își marchează atent teritoriul. Râsul este al treilea mare prădător al Europei, după urs și lup, este cea mai mare felină din Europa, iar pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru. Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare”, transmit cei de la Romsilva.

Nu e pentru prIma oară când exemplare de râs apar în imaginile surprinse de pădurarii cărășeni. Parcul Național Semenic – Cheile Carașului are o suprafață de 36.052 hectare și cuprinde zece rezervații naturale, o rezervație științifică și un sit UNESCO în zone de protecție strictă și integrală, dar și numeroase obiective și trasee turistice.

JCS-L.A.

VIDEO: Parcul Național Semenic – Cheile Carașului