Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Oamenii legii bifează destructurarea unei noi grupări implicate în trafic internațional de droguri!

„La data de 25 mai a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin, au depistat în flagrant delict, două persoane, un român și un cetățean străin, cu reședință spaniolă, care se deplasau cu un mijloc de transport, la percheziția căruia a fost descoperit un bagaj de mână conținând aproximativ 1.100 de grame de substanță solidă de culoare maronie, susceptibilă a fi hașiș, împachetată în ambalaje de plastic. În continuarea acțiunii de depistare în flagrant delict, polițiștii, împreună cu procurorii, au efectuat două percheziții domiciliare într-un dosar penal având ca obiect o grupare infracțională implicată în trafic internațional de droguri și distribuirea de droguri pe teritoriul României. Astfel, pentru 3 persoane au fost emise mandate de aducere, acestea fiind conduse la audieri.“, informează Poliția județului.

Cercetările au stabilit că, din 2018, membrii grupării ar fi comis infracțiuni de trafic de droguri atât în România, cât și în alte țări din Uniunea Europeană. Drogurile ar fi fost procurate din Maroc, introduse în Uniunea Europeană prin Spania, prin intermediul cetățeanului străin, cu reședința în Spania. Ulterior, ar fi fost aduse în România, ascunse în bagaje, printr-un alt membru al grupării, din Oțelu Roșu. Drogurile ajungeau mai apoi să fie distribuite la Oțelu Roșu, Caransebeș și Timișoara. Pe parcursul cercetărilor, de la membrii grupării au mai fost ridicate și peste 700 de grame de droguri de risc.

Suportul tehnic a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroul Tehnic și Criminalistică din cadrul Structurii Centrale a DIICOT, la activități au participat și polițiști cărășeni, cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și ai Direcției Generale Anticorupție – Centrul Operațional 2 Timișoara, precum și cei de frontieră de la Serviciul PF Nădlac II și inspectori vamali de la Regionala Timișoara.

JCS-A.M.