Caraş-Severin, Romania

Pokerul, la fel ca orice alt joc de noroc, poate fi jucat și în cazinourile online. Deși mare parte din fanii acestui joc, îl joacă cu plăcere și în mediul online, nu doar în cazinourile tradiționale, există unii jucători care sunt reticenți în a încerca să joace Poker pe internet din cauza unor concepții greșite. Bineînțeles că numărul acestora este redus, dar există totuși.

Una dintre cele mai des întâlnite idei împotriva Pokerului online face trimitere la faptul că unele variante, precum Texas Hold’em sau 7 Card Stud, ar fi manipulate de către operatorii de jocuri de noroc. Acea manipulare vehiculată în mediul online se referă la faptul că jucătorii ar trebui să dea prima dată banii cazinoului și abia apoi li s-ar permite să joace. Dar acest lucru nu se întâmplă în nici un cazinou serios, licențiat.

Site-urile de jocuri de noroc sau de Poker online de renume au în vigoare reglementări stricte pentru a preveni acest tip de abuz. Mai mult, le și oferă clienților oferte de tipul bonusuri casino, pentru a atrage jucători noi și pentru a-i încuraja pe cei existenți să joace mai mult.

Background-ul controverselor

Se pare că sursa controverselor legate de jocul de Poker online a pornit din comunitățile celor mai activi jucători de Poker de pe anumite site-uri, unde par să se cunoască cu toții între ei. Concret, dacă un site de Poker dă semne că ar avea o politică împotriva acelei comunități, jucătorii iau atitudine și uneori chiar exagerează. Astfel, apar idei preconcepute.

În camerele de Poker din cazinouri nu există regula de a le încasa jucătorilor banii dinainte și abia apoi să li se permită să joace. Jucătorii de Poker din mediul online sunt un grup foarte unit, ceea ce face ca jocul de Poker online să fie foarte sigur. Este chiar recomandat să joci Poker în camerele de Poker online din cazinourile sau site-urile renumite decât să mergi într-o sală de Poker tradițională, anonimă.

Odată clarificată dilema jocurilor de Poker “aranjate”, mai trebuie lămurită și problema confuziei dintre Pokerul online și Video Poker. Există unii clienți ai cazinourilor online care consideră, din start, că cele două jocuri sunt unul și același lucru, fără să se documenteze în prealabil sau să încerce atât Poker online cât și Video Poker pentru a vedea diferențele.

Video Pokerul este un văr apropiat al aparatelor de sloturi și nu are deloc de a face cu variantele de poker Razz sau Omaha cum ar crede unii. Pentru a clarifica această idee greșită despre Video Poker și Poker online, citește mai departe.

Video Poker – o scurtă prezentare

Video Pokerul este mai degrabă un joc care se aseamănă mai mult cu aparatele de sloturi decât cu Pokerul obișnuit. Interfața este identică cu cea a jocurilor de păcănele.

La Video Poker joci împotriva aparatului și nu împotriva jucătorilor așa cum se întâmplă la Poker. Scopul jocului este să obții cea mai bună mână cu cele 5 cărți care sunt extrase și afișate pe ecranul aparatului de joc.

Un joc standard de video poker se desfășoară astfel: jucătorul pune un pariu, iar pe ecran sunt afișate 5 cărți. Acțiunea începe atunci când jucătorul alege una sau mai multe cărți la care să renunțe și să le schimbe cu altele noi. Dacă consideră că are o mână bună cu cele 5 cărți pe care le-a primit inițial, poate să nu renunțe la nici o carte.

Plata jucătorului se bazează pe valoarea mâinii sale de 5 cărți. Combinațiile câștigătoare și plățile sunt afișate în meniul aparatului de joc virtual dacă joci online.

Unul dintre punctele comune cu sloturile este existența jackpot-ului progresiv. Aceste premii care cresc constant vin de la rețelele de jocuri conectate pe sute de site-uri care rulează același software.

Video Pokerul nu este Poker

Pe lângă regulile care diferă radical între cele două jocuri, ele sunt distincte și din cauza lipsei unei strategii de poker care să poată fi aplicată la Video Poker. Nu este nevoie de nici un fel de strategie pentru a forma o mână cu cele 5 cărți primite de la aparat.

O strategie pentru oricare din variantele de Poker presupune să cunoști elemente de psihologie umană pentru a citi jucătorii, să știi strategii de pariere, să poți calcula rapid cotele poturilor. La Video Poker nu ai deloc nevoie de așa ceva.

S-ar putea să fii unul dintre cei mai buni jucători de Poker clasic din lume, să fii capabil să aplici cele mai bune strategii, dar acest lucru nu te face să fii și un bun jucător la jocurile de Video Poker.

Ce este Pokerul Head-to-Head

Atunci când navighezi pe internet s-ar putea să te lovești de termenul Poker Head-to-Head. Această expresie se referă la jocul de poker care are loc online și nu într-un cazinou real sau acasă, într-un mediu familial.

Atunci când joci online, printr-o rețea de poker, lucrurile sunt puțin diferite. În primul rând, aspectul vizual al jocului Poker Head-to-Head este altceva pentru că vei vedea imagini foarte realiste, de exemplu. În al doilea rând, dimensiunile blind-urilor și programul turneelor ​​variază.

Atunci când joci pe platforme online de poker, vei vedea că oferta de jocuri cuprinde atât Poker cât și Video Poker, dar pentru a reduce confuzia, sunt puse în secțiuni diferite ale site-ului.

Ceea ce vei găsi și în mediul online la fel ca într-o sală de poker a unui cazinou este tipul de jocuri de poker.

Concluzie

După cum observi, există diferențe clare între Video Poker și Poker, dacă până acum aveai dubii în ceea ce privește cele două jocuri. Încearcă-le pe amândouă și bucură-te de experiența de joc!

Nu uita să joci responsabil și să respecți limitele pe care ți le impui la început de joc.