Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În toată țara, peste 300 de percheziții domiciliare au fost puse în scenă la cumpărători de arme și muniție livrate prin curieri, după ce le-au comandat de pe net, de la o firmă străină!

Mai exact, polițiștii structurilor de Arme, Explozivi și Substanțe Toxice, sprijiniți de cei cu atribuții pe linia Poliției Judiciare, a pus în executare 316 mandate de percheziție domiciliară în întreaga țară, dintre care unul în Caraș-Severin. Totul într-un dosar penal instrumentat de polițiști de la IPJ Constanța, coordonați de procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, cercetările vizând infracțiunea de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Pe scurt, oamenii legii au documentat activitatea infracțională a unei societăți comerciale străine, care operează în afara teritoriului țării și care, prin intermediul unui site, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării și diferite tipuri de muniție aferente acestora, fără a respecta condițiile legii privind regimul armelor și al munițiilor.

Fiind vorba despre un magazin online, firma respectivă a livrat arme și muniție către cumpărătorii români ca orice alte produse, prin intermediul firmelor de curierat, fără ca acestea să fie declarate autorităților vamale și fără să îndeplinească cerințele legislației noastre în domeniu.

JCS-A.M.

Adaugă comentariu