Caraş-Severin, Romania

CARAȘ – SEVERIN – Pădurarul Petru Stoicănescu a surprins un antrenament „dur“ pentru … supremație între doi pui de zimbru, veniți pe lume în această primăvară, pe un fond cinegetic administrat de Romsilva – Ocolul Silvic Teregova!

După cum se poate observa, spun cei de la Romsilva, zimbrilor din Armeniș le merge tare bine, un semn că, după aproape 6 ani de când a fost inițiat proiectul de repopulare cu zimbri a Carpaților de Sud-Vest, de către Rewilding Europe și WWF-România, rezultatele sunt mai mult decât satisfăcătoare. Mai mult, Romsilva reaminteşte că silvicultorii români au readus zimbrii în țară în 1958, după două secole de la dispariția sa din fauna României, iar treptat au fost create mai multe nuclee de zimbri.

În Munţii Ţarcu există în prezent cea mare populație de zimbri liberi, peste 100 la număr, care sunt cu atenție monitorizați de administratorii fondurilor cinegetice din zonă. Pe lângă aceştia, la Parcul Natural Vânători Neamț, se află cel puțin 50 de zimbri în aceeași situație, din care 17 s-au născut deja în libertate. Specialiștii eliberează anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după teste și o selecție riguroasă.

Romsilva – Directia Silvică din Caraş-Severin administrează aproape 350.000 de hectare păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, aproximativ 25.700 de hectare sunt administrate de Ocolul Silvic Teregova.

JCS-L.A.

https://www.facebook.com/RnpRomsilva/videos/923543241570677