Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Vântul puternic a smuls acoperișul unui bloc de pe Aleea Trandafirilor, iar acoperișul a distrus mai multe mașini aflate în parcare!

Vântul și ploaia torențială au făcut din nou prăpăd! Pe Aleea Trandafirilor, vântul a luat pe sus acoperișul blocului 12 A, care a  ajuns pe mașinile din parcarea mare, cel puțin 5 vehicule fiind avariate. De asemenea, un stâlp de iluminat a fost și el pus la pământ, căzând peste mai multe mașini.

La fața locului au intervenit de urgență pompierii militari reșițeni! Un prim bilanț al intervențiilor acestora arată, pe raza municipiului, în felul următor: degajare trei copaci căzuți pe carosabil, degajare crengi căzute pe carosabil, degajare copac căzut pe acoperișul unei case, fără victime, evacuare apă din subsolul a două blocuri din municipiul Reșița și dintr-un garaj.

Până duminică seara, la ora 23, județul Caraș-Severin se află sub cod galben de furtuni. Va fi instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

JCS-L.A.