REȘIȚA – Povestea cățelușei Lisa, a repatriatului reșițean Sorin, care îl implică până și pe prietenul senator Marcel Vela, s-a încheiat cu un dosar penal. Cercetările continuă!
„Astăzi m-a sunat Sorin, un prieten din Reșița, care s-a repatriat nu de mult timp acasă, după 20 de ani de muncă prin Europa, nota senatorul Marcel Vela, duminică, pe o rețea de socializare. Era foarte necăjit și revoltat. Primise un video de la cineva cum «dresorul» o bătea într-un mod barbar pe Lisa, cățelușa lui pe care o dăduse să o învețe câteva comenzi clasice, la recomandarea unor amici. După ce a văzut filmulețul, imediat a luat-o acasă pe Lisa, era foarte supărat, dar nu știa cum să reacționeze pentru a salva și alte suflete nevinovate care vor ajunge pe mâna individului. Astfel, m-a sunat să mă întrebe ce să facă în această situație, deoarece aflase că și în România se pedepsesc asemenea fapte. Așa am apelat și eu astăzi, ca orice cetățean iubitor de animale… Poliția Animalelor din Caraș-Severin, care a luat legătura urgent cu Sorin pentru a demara procedurile legale. Am încredere deplină în această nouă instituție și sunt convins că magistrații vor aplica recenta lege cu pedepsele majorate pentru asemenea fapte“.
Despre cele întâmplate, Poliția județului ne informează: „În urma vizualizării unei înregistrări video postate pe o rețea de socializare, în care un bărbat lovește în mod repetat, cu o lesă, un câine, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de «rănirea cu intenție a animalelor», stabilind identitatea persoanei din imagini, un bărbat de 36 de ani, din comuna Zorlențu Mare, căruia proprietarul câinelui îi încredințase patrupedul pentru dresaj. Patrupedul a fost recuperat de către proprietarul acestuia, în siguranță. Polițiștii continuă cercetările în acest caz, în vederea tragerii la răspundere penală a persoanei vinovate“.
Senatorul Marcel Vela își încheie implicarea în rezolvarea cazului cu câteva concluzii îndrumătoare: „Nu dați animalele la așa-zișii dresori de ocazie, fără să verificați dacă se pricep, au pregătirea necesară și recomandările sunt pozitive! Verificați modul de dresaj chiar și la dresorii autorizați, pentru a vedea dacă animalul dumneavoastră este bine sau are o stare negativă! Pentru orice abuz sau rele tratamente sesizați Poliția Animalelor sau organizațiile pentru protecția animalelor care vă dau consultanța necesară în asemenea situații pedepsite aspru de noua lege“.
JCS-Antoniu Mocanu