Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Imaginile au fost surprinse de camera de bord din Loganul polițiștilor și făcute publice de cei de la Sindicatul Europol!

Vă informam vineri că polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș au depistat pe DN6, în zona localității Slatina- Timiș, un autoturism înmatriculat în județul Caraș-Severin, al cărui conducător auto era căutat de autoritățile din Ungaria, pe numele bărbatului fiind emis un mandat european de arestare pentru trafic de migranți! Acesta a fost la un pas de a lovi un polițist cu mașina în centrul Caransebeșului, nu a răspuns la semnalele polițiștilor de a opri BMW-ul, după care și-a continuat drumul în trombă pe DN 6. Pentru oprirea și imobilizarea autoturismului, polițiștii au întins pe partea carosabilă dispozitivul de blocare a trecerii, din dotare. Cei de la Sindicatul Europol au prezentat imaginile cu intervenția polițiștilor caransebeșeni.

„Intervenție spectaculoasă a polițiștilor rutieri din cadrul IPJ Caraș-Severin care au folosit toate mijloacele din dotare pentru a opri un bărbat aflat la volanul unui autoturism care avea pe numele său un mandat european de arestare. După o urmărire pe mai mulți kilometri în care șoferul a evitat mai multe filtre, polițiștii rutieri s-au sincronizat și au folosit banda de cuie pentru a determina șoferul să nu demareze în trombă de la locul interceptării. Imediat după ce a fost oprit, șoferul a încercat să se blocheze în interior. Când a văzut însă că polițistul este determinat și este dispus să îi spargă geamul cu arma din dotare, acesta a deschis portiera, nu înainte de a mai încerca o dată să ambaleze motorul pentru a pleca de pe loc. Colegii însă au reușit să îl extragă la timp din autoturism, să îl pună la pământ și să îl imobilizeze. Bărbatul fugar avea în autoturism două rânduri de plăcuțe cu număr de înmatriculare despre care urmează să se stabilească în ce scop le folosea, dar și arme albe. A fost condus la sediu pentru realizarea formalităților în vederea predării către autoritățile din Ungaria, unde a comis infracțiuni. Pe această cale îi felicităm pe colegi pentru modul exemplar de intervenție și îi spunem din nou ministrului de Interne că grilajele de protecție pentru autospecialele folosite de structurile rutiere reprezintă un factor de siguranță elementar”, au spus cei de la Europol.

JCS-R.M.

VIDEO: Sindicatul Europol