VIDEO! Beat, îşi asmuţea câinele periculos la trecători prin Govândari - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Oamenii speriaţi au sunat la 112. Proprietarul şi câinele s-au refugiat într-un autoturism, iar după îndelungi tratative, câinele a ajuns la padoc, iar veselul proprietar a fost încătuşat şi amendat de jandarmi cu 1.700 de lei!

„În urma apelului primit prin sistemul unic de urgență 112, grupa de intervenție s-a deplasat în cartierul Govândari, unde un bărbat a asmuțit în repetate rânduri câinele pe trecători. Ajunși la fața locului, s-a constatat faptul că un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice și-a lăsat câinele, din rasa «Cane Corso», fără botniță și lesă, chiar asmuțindu-l în repetate rânduri pe trecători. La solicitarea forțelor de ordine, proprietarul și-a închis câinele într-o mașină, blocându-se și el în autoturism. După aproximativ 30 de minute în care s-a încercat să se discute cu persoana în cauză, s-a luat hotărârea ca la fața locului să fie solicitat și un echipaj de ecarisaj, pentru a putea imobiliza patrupedul, acesta fiind ulterior transportat în siguranță la padoc“, informează jandarmii cărăşeni.

Ca măsură de siguranţă, oamenii legii au decis să-l încătuşeze pe bărbatul recalcitrant, fiind amendat cu 1.700 de lei, atât pentru tulburarea liniştii publice, cât şi pentru nerespectarea regimului deţinerii câinilor periculoşi şi agresivi.

JCS-Antoniu Mocanu