Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Nu mai puțin de 174 de apeluri de urgență au primit salvatorii cărășeni în 2 ore și 10 minute. Din tot dezastrul, doar la Reșița au căzut copaci pe 20 de străzi!

În urma vântului puternic și a precipitațiilor abundente înregistrate într-un timp foarte scurt, în dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic“ al județului Caraș-Severin au fost înregistrate 175 de apeluri, în intervalul orar 22.20-00.30.

Pompierii militari cărășeni au fost solicitați să intervină pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună în mai multe locații din județ. Cele mai multe situații s-au înregistrat în municipiul Reșița, unde pompierii au intervenit pentru degajarea mai multor copaci căzuți pe carosabil pe DN58B, la ieșirea din Reșița spre Caransebeș, în vederea reluării traficului rutier după aproximativ 120 minute. De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea mai multor copaci căzuți pe carosabil, acoperișuri, precum și pentru degajarea copacilor căzuți pe autoturisme de pe aproximativ 20 de străzi. Două situații mai deosebite s-au înregistrat pe strada Zadei, unde două persoane au fost surprinse sub acoperișul unui bloc, prăbușit de vântul puternic; persoanele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de către o ambulanță SAJ și una SMURD. Cea de-a doua situație a fost semnalată în dreptul Insulei Ostrov, unde două persoane au fost surprinse de furtună pe Dunăre și au fost recuperate ulterior de Poliția de Frontieră!“, transmite ISU.

Pompierii militari au intervenit și la Zăvoi, și în Băile Herculane pentru înlăturarea copacilor de pe carosabil, precum și a unui acoperiș care era în pericol de cădere. La Bocșa, pompierii militari, împreună cu cei voluntari, au acționat pentru stingerea unui incendiu la un stâlp electric. Iar pe DN 58A, între Fârliug și Ezeriș, pompierii voluntari din Ezeriș au înlăturat un copac căzut pe carosabil.

„Au fost angrenați un număr de aproximativ 70 de militari și 17 autospeciale din cadrul celor 4 subunități de intervenție ale inspectoratului nostru. Au fost soluționate o mare parte din solicitări, acțiunile pentru înlăturarea efectelor produse de furtună urmând să fie continuate și în cursul zilei de mâine. În acest moment, nu mai avem intervenții în desfășurare.“, au precizat salvatorii ISU.

Și jandarmii cărășeni au intervenit, aseară, alături de pompieri, în sprijinul reșițenilor afectați de vijelia puternică. „Echipajele de intervenție au intervenit pentru scoaterea de sub arborii căzuți a două autoturisme surprinse în trafic, în care se aflau mai multe persoane. Pasagerii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Împreună, au intervenit pentru a degaja arborii căzuți pe partea carosabilă, pe o distanță de aproximativ 500 de m, la intrarea în municipiul Reșița. De asemenea, jandarmii alături de pompieri au intervenit și pentru a înlătura, de pe partea carosabilă, bucățile de acoperiș căzute de pe un bloc situat pe Bulevardul Republicii!“, informează Jandarmeria Caraș-Severin.

JCS-A.M.