Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – 26 de conducători auto au rămas fără permis, iar 11 fără certificatul de înmatriculare al autovehiculului!

În perioada 24-26 mai, cele mai multe dintre sancțiunile aplicate de polițiștii rutieri (285) au fost pentru viteza excesivă. Trofeul a fost „încasat“ de „6 conducători auto care au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce circulau cu autovehicule, depășind limitele de viteză cu peste 50 de km/h. În toate cazurile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au fost reținute permisele de conducere pentru 3 luni. Totodată, 61 de bicicliști și 32 de pietoni au depistați în timp ce încălcau prevederile legale, fiind sancționați contravențional. De asemenea, au fost constatate 7 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 3 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.“, transmite Poliția județului.

Cu titlu exemplificativ, oamenii legii au amintit cazul unui tânăr de 21 de ani, surprins duminică seara, la ora 21.00, conducând un moped prin Măureni. Oamenii legii au putut constata că mopedul nu figura înmatriculat în circulație, testarea tânărului ridicând suspiciuni vizavi de consumul de substanțe psihoactive.

În cazul altui bărbat de 41 de ani, tras pe dreapta pe strada Ion Vidu din Reșița, în noaptea de duminică spre luni, la ora 2.00, polițiștii au putut constata că nu avea permis de conducere. Mai mult chiar, testarea acestuia a ridicat tot suspiciuni legate de consumul de substanțe psihoactive.

„În ambele cazuri bărbații au fost conduși la spital unde le-au fost prelevate mostre biologice, rezultatele analizelor toxicologice constituind probă în cadrul dosarelor penale întocmite. Cercetările sunt continuate în aceste cazuri. Polițiștii cărășeni desfășoară zilnic astfel de activități, care au ca obiectiv siguranța circulației pe drumurile publice.“, a încheiat sursa citată.

JCS-A.M.