Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Fotbalistele de la ACS Banat Girls Reșița au trecut miercuri, 5 mai, cu scorul de 5-3, de FC Fair-Play București, în etapa a V-a din play-out-ul Ligii 1.

Paula Muntean a deschis repede scorul pentru Reșița, în minutul 11, dar bucuria fetelor antrenate de Amariei a durat doar patru minute, când Nicoleta Lazăr și-a dat autogol și egalitatea pe tabelă a fost restabilită. Valentina Petre a dus-o în avantaj pe formația din București, dar până la pauză Banat Girls a egalat prin Olga Zeziukina. În partea secundă a jocului, fotbalistele cărășene au avut două minute de joc foarte bune, când au reușit să înscrie două goluri prin Stefanija Roksa (minutele 70 și 71). În minutul 76 Ioana Staicu a redus din diferență, dar în minutul 78 Roksa a reușit hattrick-ul pentru Reșița și a închis tabela la scorul de 5-3 pentru Banat Girls.

După această etapă, echipa pregătită de Daniel Amariei este pe locul 5, cu 13 puncte. Carmen București este pe 4 cu 16 puncte, iar Selena Constanța este pe poziția 6, cu doar 5 puncte obținute.

„A fost un meci de infarct, cu multe goluri, cu schimbări de rezultat. Am intrat bine în joc, am deschis scorul rapid, dar, din păcate, am şi primit două goluri în primele 30 de minute. Moralul echipei a avut ceva de suferit până la execuţia formidabilă a Olgăi Zeziukina, care deja ne-a obişnuit cu execuţii spectaculoase şi goluri din lovituri libere. După 2-2 la pauză, am forţat, am jucat cu fundaşul nostru stânga în atac şi lucrul acesta a dat roade. Stefanija Roksa a reuşit să marcheze trei goluri, o felicităm pentru execuţiile ei, a făcut un meci extraordinar. Felicit toate fetele pentru efortul depus, pentru dăruirea din acest joc. Dedicăm victoria celor două sărbătorite, Denisa Burdan şi Mădălina Gânju. Nu în ultimul rând, dorim să mulţumim tuturor celor care ne sprijină în continuare şi sunt alături de noi în momentele destul de dificile pentru clubul nostru. Îi mulţumim lui Lucian Dobre pentru antrenamente, celor de la Lupac pentru că ne găzduiesc în continuare. Sperăm să ne salvăm, continuăm să jucăm fotbal şi vrem să profităm de fiecare meci din acest sezon de Liga 1, iar la sfârşit sperăm să fim deasupra liniei”, a declarat antrenorul Daniel Amariei.

Banat Girls: Panova, Roksa, Lazăr, Zeziukina, Delia Dan, D. Muntean, Ruvilă, P. Muntean, Cauni, Adelina Ion și Gînju. Rezerve: Rotaru, Dumitru, Burdan, Rusu și Stoianov.

În etapa a VI-a, fetele vor juca tot acasă, pe data de 9 mai, de la ora 11:00, împotriva echipei ACS Selena SN Constanța.

JCS-Ștefan Moraru