Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În Divizia A de handbal feminin, Seria B, CSU Reșița – FC Argeș 28-21 (10-10).

Handbalistele de la CS Universitatea Reșița au bifat a cincea victorie stagională, 28-21 cu FC Argeș, în etapa a opta a Diviziei A, Seria B. Echipa pregătită de profesorul Cristian Busuioc s-a întărit în săptămâna premergătoare meciului cu două handbaliste din Maramureș, care au evoluat la Marta și Minaur Baia Mare: extrema dreaptă Iulia Bledea (20 de ani) și extrema stângă Marinela Prykop (17 ani). După o primă repriză echilibrată, încheiată la egalitate, 10-10, în partea secundă a meciului, echipa reșițeană a preluat inițiativa, fetele au fost mai sigure în faza de atac, iar diferența de scor a crescut considerabil. După 17-13 în minutul 42 și 22-15 în minutul 51, cea mai mare diferență, de nouă goluri în favoarea Reșiței, s-a înregistrat în minutul 56, scor 26-17.

„Felicit fetele pentru victoria obținută, le mulțumim spectatorilor care ne-au fost alături și ne-au susținut, într-adevăr parcă în repriza a doua nu am mai ratat atât de mult, ne-am concentrat la finalizare, am avut și poartă, și o apărare mult mai agresivă. Până la urmă ne-am desprins și am obținut o victorie meritată. Au debutat la noi în echipă două jucătoare tinere, de la Baia Mare, una dintre ele are 17 ani – Marinela Prykop, cealaltă este Iulia Bledea, are 20 de ani, abia ce a terminat junioratul și a trecut la senioare. Două jucătoare, care, în opinia mea, vor fi foarte utile echipei, ele încep ușor-ușor să se integreze în echipă, chiar și în acest meci cu FC Argeș și-au adus contribuția alături de colegele lor, în obținerea acestei victorii. Înaintea meciului am păstrat un moment reculegere pentru cel care a fost colegul, prietenul și marele profesor și antrenor, domnul Iosif Măzăran, nea Pubi, cum îi spuneam noi. Pe această cale, transmitem condoleanțe familiei îndoliate”, a spus antrenorul echipei reșițene, prof. Cristian Busuioc.

CSU Reșița: Delia Roman, Alexandra Popescu, Andra IoțaAdriana Voina (8 goluri), Alina Cristea (7), Simina Vezentan (3), Marinela Prykop (3), Alexandra Bucur (2), Denisa Ion (2), Beatrice Kövari (1), Claudia Baldovin (1), Gianina Iung (1), Iulia Bledea, Cătălina Dumitrescu.

Echipa reșițeană se află pe locul 4, cu 15 puncte. În etapa viitoare, CSU Reșița va juca în deplasare cu CSU Oradea.