Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Fostul prim-ministru şi-a declarat susţinerea pentru candidaţii PSD din Caraş-Severin.

Victor Ponta s-a aflat vineri, în campanie electorală, la Reşiţa, unde a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a precizat că, în data de 5 iunie, atât în Reşiţa cât şi în celelalte oraşe din județ, candidaţii propuşi de social – democraţi vor reuşi să-i confirme susţinerea, aşa cum speră că se va întâmpla şi la parlamentarele din toamnă. „Vom putea să obţinem, din nou, sprijinul oamenilor, aşa cum am făcut-o în 2012. Îmi pare foarte rău că am confirmat încă o dată că suntem poporul care nu ne abatem de la legenda Meşterului Manole: în 2012 am preluat ţara într-o criză gravă, şi am arătat că se poate să fim şi prima ţară din Europa ca nivel de creştere. În ultimele şase luni am vrut să vedem şi cum e cu ceilalţi şi rezultatele le vedem cu toţii“, a precizat fostul prim-ministru. Cât despre noul cadru legal în care se desfăşoară alegerile locale din iunie şi care a adus mulţi candidaţi la primării, Ponta a mai adăugat că „îţi trebuie curaj şi inconștiență să candidezi în aceste condiţii“.

Fostul premier și lider al PSD a adăugat că îl susţine pe Ioan Crina la Primăria Reşiţa în primul rând pentru că îl cunoaşte personal. „Am încredere în Ioan Crina, în experienţa lui în domeniul administraţiei publice pe care a acumulat-o şi vorbim şi despre echipă. Până la urmă, eu ştiu foarte bine că nu poţi să faci nimic singur, dacă nu ai un consiliu local, un consiliu judeţean, nişte oameni care să aibă experienţă administrativă. Cât despre Caransebeş, îl susţin pe Ilie Iova pentru că este în echipa PSD şi are de dus o luptă destul de grea. Cel mai important este să fie lăsaţi oamenii să voteze şi să conteze votul lor. Dacă ei votează pe cineva şi ne trezim după aceea că exact atunci rămânem fără primari… S-a întâmplat asta şi la Reşiţa, şi la Bucureşti şi în majoritatea absolută a judeţelor şi municipiilor, în sensul că nu mai avem primarii şi preşedinţii aleşi de oameni“, a adăugat Ponta.

Cât despre obţinerea majorităţii în Consiliul Local Reşiţa, atât Victor Ponta cât şi Ioan Crina au subliniat că aceasta va fi obţinută cu sprijinul ALDE şi chiar cu UNPR. „Ca simplu membru PSD, deputat de Gorj, vă spun că o să fac tot ce pot – şi încă mai pot – ca PSD să se alieze cu ALDE în toate judeţele ţării şi să pregătim alianţa PSD – ALDE – UNPR după parlamentarele din noiembrie. Aceştia chiar ne-au fost parteneri loiali şi corecţi. Sperăm ca şi UNPR să scoată un rezultat bun, deşi au fost cam măcelăriţi în ultima perioadă. Îi susţin la locale pe toţi candidaţii propuşi de PSD în Caraş-Severin“, a concluzionat Victor Ponta.