Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Vestigiile medievale pun frână introducerii rețelelor de apă și canalizare în zona centrală a Caransebeșului. Cel puțin așa susțin reprezentanții Hidroconstrucția și AquaCaraș, care s-au întâlnit cu conducerea municipalității de pe Timiș și Sebeș, pentru o discuție referitoare la stadiul lucrărilor care au transformat Caransebeșul într-un șantier, din păcate, neterminat.

„O problemă pe care am discutat-o este stagnarea lucrărilor pe strada Mihai Viteazu, în zona centrală, această întârziere fiind cauzată, potrivit constructorului, de descoperirea unor vestigii medievale. În cazul acestora legea este extrem de strictă, ceea ce frânează foarte mult continuarea lucrărilor în această zonă. Ne-am pus cu toții de acord în ceea ce privește continuarea acestor lucrări, urmează să discutăm cu domnul Ardeț, directorul Muzeului Județean din Caransebeș, cum putem să depășim acest impas”, a declarat primarul Felix Borcean la finalul discuțiilor.

korongy-lucrari

Nu au fost lăsate deoparte nici lucrările de pe alte străzi, unele care ar fi trebuit finalizate, conform promisiunilor celor de la Hidroconstrucția, încă de luna trecută, așa cum este cazul străzii Tudor Vladimirescu. Și de această dată promisiunile constructorului au fost la ordinea zilei. „Cei de la Hidroconstrucția au solicitat permise de spargere pentru strada Teiuș 2, pentru Aleea Grădiniței și Aleea Alunișului. Am acceptat această cerere cu promisiunea constructorului de a finaliza alte tronsoane executate de ei, ne-au promis că în următoarele două săptămâni asfaltează strada Racoviță și Decebal, iar Tudor Vladimirescu se estimează că va fi finalizată până la sfârșitul lunii octombrie”, a adăugat edilul-șef.

Pe de altă parte, a fost abordată și problema canalizării din zona blocurilor ACH, acolo unde soluția ar fi un schimb de terenuri Primărie-Hidroconstrucția. „Legat de implementarea proiectului de apă și canal în zona blocurilor ACH, acolo există o problemă legată de un schimb de terenuri pe care îl propune Hidroconstrucția. Au făcut și o solicitare expresă în acest sens, în schimbul terenului de circa 11 mii de metri pătrați din zona respectivă, ar dori să primească un teren în proximitatea unui curs de apă pentru a realiza o balastieră. Urmează să mai discutăm, nu am identificat un astfel de teren”, a explicat Felix Borcean. Acesta a mai spus că racordarea colectorului principal în noua stație de epurare urmează să se realizeze zilele următoare.