Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Anul viitor nu va aduce măriri de taxe și impozite locale pentru caransebeșeni.

Reunit în ședință ordinară, plenul legislativului din municipiul de pe Timiș și Sebeș a decis joi ca dările către bugetul local să rămână la nivelul din acest an.

„În acest mod, încercăm să ne păstrăm trendul pe care îl avem, de a colecta impozite cât mai mici într-o bază cât mai largă și de a nu avea restanțieri la bugetul local. Era evident că în această perioadă dificilă din punct de vedere economic nu se impunea o majorare a taxelor și impozitelor locale”, a explicat edilul-șef Marcel Vela decizia administrației locale.

Tot în ședința de joi o altă veste bună au primit și locuitorii de pe străzile Carbonifera Veche, Scorilo, Spitalului, Aninilor și Velovan, pentru care primăria a aprobat documentația tehnico-economică. Peste 2,5 milioane de lei va investi administrația locală pentru amenajarea acestor străzi cu asfalt, spații verzi, scurgeri pluviale și rigole carosabile.

Și tot joi, aleșii gugulani au dat undă verde asocierii municipalității într-un proiect privind eficientizarea energetică locală, în parteneriat cu Asociația pentru Managementul Energiei Timiș, subiect asupra căruia vom reveni într-o ediție viitoare.

Lidia Almăjanu