Caraş-Severin, Romania

MEHADIA – Străzi asfaltate, canalizare menajeră şi extindere iluminat stradal, acestea sunt o parte din proiectele începutului de an pentru Primăria Mehadia.

După ce a reuşit să acceseze fondurile europene pentru asfaltarea a 6,7 kilometri de străzi comunale, primarul Iancu Panduru a bătut palma, zilele trecute, cu cei de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru un proiect similar. Este vorba despre modernizarea unui număr mai mic de kilometri, costurile investiţiei ridicându-se la suma de 5.764.957 de lei. „Pentru cei aproape 7 kilometri, pentru care am şi primit avansul, contractul a fost semnat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. În acest proiect sunt cuprinse toate cele patru localităţi – Mehadia, Plugova, Valea-Bolvaşniţa şi Globurău. Am făcut şi proiectul tehnic, urmând acum să eliberăm autorizaţia de construcţie şi avizele necesare, după care vom scoate lucrarea la licitaţie. Pe de altă parte, în 7 martie, am semnat, la Bucureşti, un contract pentru modernizarea altor 4 km de străzi. De această dată, lucrările se vor face numai în localităţile Mehadia şi Globurău“, aflăm de la primarul Panduru.

Veştile bune nu se opresc însă aici, până la sfârşitul lunii primarul urmând să semneze alte două contracte cu Ministerul Dezvoltării. „Pe Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală mai avem depuse alte două proiecte, pentru canalizare şi staţie de epurare la Plugova, şi modernizare şi extindere iluminat stradal în comună. Vorbim despre înlocuirea becurilor cu leduri, care au o lumină mai puternică, şi care au un consum cu până la 70% mai mic decât cel actual. Fiind comuna foarte mare, avem undeva între 400 şi 500 de corpuri de iluminat, consumul de energie va fi mult redus, odată cu finalizarea acestui proiect. Totodată, avem şi două zone unde vom extinde iluminatul stradal. Poate am fi semnat şi aceste două contracte tot în 7 martie, însă a fost nevoie să depunem la dosar câteva avize şi clarificări. Avem totul rezolvat la ora actuală, clarificările au fost trimise şi cred că, până la sfârşitul lui martie, vom fi chemaţi la semnat“, a mai spus primarul comunei Mehadia.