Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Câștigătoarea concursului „Ion Chichere” păstrează în suflet amintirea mentorului său. Ne referim la reșițeanca Mihaela Voinescu, locul I la ediția a VII-a a concursului organizat de Lions Club Reşiţa Montană și Societatea Artistică „Pro Banatul de Munte” cu sprijinul Primăriei Reșița, Cenaclului „Semenicul”, Teatrului de Vest și revistei „Reșița literară”!

Un premiu foarte onorant pentru Mihaela, având în vedere că Ion Chichere a fost mentorul său în materie de poezie. „L-am întâlnit la Cenaclul Semenicul pe care-l patrona la vremea respectivă. Eram adolescentă, știam cine era Ion Chichere, dar nu-l văzusem niciodată. Am mers la cenaclu, întârziasem. Când am intrat, m-a întrebat cu mâinile în buzunar: «Pe cine căutați?». «Știți cumva unde este Cenaclul Semenicul?», am răspuns eu întrebând la rândul meu. La care el a răspuns: «Semenicul c’est moi!»”, a rememorat momentul Mihaela, cu ocazia festivității de premiere a câștigătorilor ediției 2022.

Pe Ion Chichere îl descrie ca pe o forță, ca pe un fenomen. „Avea o carismă incredibilă cum n-am mai întâlnit de-atunci la niciun scriitor. Era dual, când exploziv, când pasiv și refractar”, a încheiat Mihaela Voinescu.

La ediția de anul acesta, au participat 87 de concurenți, din care juriul a selectat zece finaliști. Mihaela a obținut Premiul „Ion Chichere”, pe locul II s-a clasat Lucreția Lixandru din comuna Bogați, jud. Argeș, iar locul III a revenit lui Antonio Doda din Alba Iulia.

JCS-Ionel Ivașcu