Vela vrea adevărul despre 10 august - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Senatorul liberal de Caraș-Severin îi cere noului ministru interimar de Interne, Mihai Fifor, desecretizarea întregului Raport MAI cu privire la mitingul din 10 august 2018.
Marcel Vela spune că desecretizarea acestui raport ar spăla imaginea Poliției și Jandarmeriei, grav pătată după violențele din 10 august anul trecut.

Mai mult, senatorul liberal, care a fost și președinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, lasă de înțeles că știe multe detalii din acel raport însă, fiind secretizat, nu le poate face publice. În acest context, Vela îi solicită ministrului Mihai Fifor desecretizarea documentului.

„Solicit public noului ministru interimar, Mihai Fifor, desecretizarea întregului Raport MAI cu privire la mitingul din 10 august 2018, pentru a se afla măcar acum adevarul, la un an de la protestele din Piața Victoriei. Fiind secretizat, nu pot să dau detalii din el, dar după desecretizare, opinia publică va realiza cine a fost în spatele acestor manipulări care au aruncat o pată urată pe imaginea României. Pot să-i spun, însă, colegial, senatorului Mihai Fifor că singurele informații secrete sunt numele și funcțiile unor ofițeri, ce pot fi blurate înainte de desecretizare și că, oricum, Raportul va fi făcut public de un viitor ministru liberal. Este în interesul MAI, al Jandarmeriei și chiar al PSD să aflăm vinovații din 10 August 2018 și pe toți cei care au greșit ori au compromis intenționat un protest pașnic și democratic. Doar așa, o pagină neagră din istoria democrației din România nu se va mai repeta și în viitor!”, afirmă senatorul PNL.

Vela mai adaugă că în calitate de președinte al Comisiei de specialitate din Senat a încercat să afle adevărul, dar „Partidul Social Democrat a mutat abuziv Comisia de la PNL la PSD, cu ajutorul voturilor ALDE si UDMR”.

N.C.