Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Ministrul desemnat al Afacerilor Interne în Guvernul Orban 2 a primit aviz negativ în Comisiile reunite pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Parlament!

Însoțit de șeful său de cabinet, comisarul Traian Berbeceanu, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a răspuns întrebărilor deputaților și senatorilor, nu înainte de a le prezenta succint acestora măsurile luate în cele trei luni în fruntea MAI, dar și ceea ce are în plan la minister, în cazul în care Guvernul Orban 2 va trece de votul Parlamentului. Au fost și întrebări pertinente, dar și întrebări care arată încă o data că în forul legislativ ajung oameni care nu au nicio treabă cu activitatea de parlamentar. Așa cum a fost cazul unui senator care l-a întrebat pe Vela, bazându-se pe experiența acestuia de fost primar, unde va centraliza voturile exprimate în afara granițelor la alegerile locale. I s-a explicat senatorului că Diaspora votează la alegerile parlamentare și nu la cele locale.

Printre alte subiecte, i s-a cerut ministrului Vela să desființeze Poliția Locală. „Eu nu pot să propun să desființăm Poliția Locală, ca fost primar vă spun că Poliția Locală trebuie regândită la nivel de atribuții. Am discutat cu mai mulți edili și voi propune ca autoritățile locale să poată să mai angajeze strict un polițist local pentru paza fiecărei școli care aparține de primăria respectivă”, a spus Vela.

La un moment dat, președintele ședinței de audiere, deputatul Ion Mocioalcă, a trebuit să plece, prilej numai bun pentru ministrul Vela să mai destindă atmosfera și să-l întrebe: „Votul cum este totuși?”. „Îl știți”, i-a transmis Mocioalcă. Doar că votul nu a mai fost același ca la audierile din urmă cu trei luni. Au fost doar nouă voturi favorabile lui Vela, patru abțineri, în timp ce 15 au fost împotrivă.

„Indiferent de votul dumneavoastră, vă mulțumesc, știu că votul a fost politic. Preocuparea mea va fi ca Ministerul Afacerilor Interne să apere cetățenii și să fie o instituție de elită”, le-a spus Vela senatorilor și deputaților din comisiile reunite la finalul audierilor.

Avizul comisiilor este însă doar unul consultativ, astfel că șeful MAI rămâne în Guvernul Orban 2 care se va prezenta pentru învestire în Parlament.

JCS-Nina Curița

1 Comment

  1. Votul a fost atat de politic cum este si Guvernul. Doar nu crede cineva ca pe Orban Ludovic ca pregatirea sa teoretica si practica l-ar fi pus cineva simplu functionar in Minister. Sa fim seriosi si sa nu mai umflam balonul balonat!

Adaugă comentariu