Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Ministrul de Interne a spus, miercuri, că polițiștii români vor fi dotați cu pistoale Beretta, pentru că „nu este normal să lupți cu rețele de crimă organizată dotate la ultimul răcnet al tehnologiei cu pistoale Carpați din anii 70”!

Marcel Vela a fost prezent, miercuri, la un eveniment de prezentare a noilor achiziții pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă ale polițiștilor.

„Din anii ’70, Poliţia din România foloseşte tehnică depăşită, tehnică pe care dumneavoastră, ca oameni ai legii, care aplicaţi legea, care apăraţi cetăţenii, o folosiţi în condiţii improprii. Vreau să vă spun că acest armament, pistoalele Beretta, sunt făcute în România, nu le-am achiziţionat de la intermediari, de la furnizori, la preţuri exorbitante. În sfârşit, în Poliţia Română are loc o normalizare. Nu este normal să te lupţi cu infractori, cu reţele de crimă organizată, cu reţele de trafic de droguri şi de persoane dotate la ultimul răcnet al tehnologiei, fie de motorizare, fie de înarmare, cu pistoale Carpaţi sau Makarov din anii ’70. Deci această normalizare era un lucru firesc, pentru că există un virus mai periculos decât COVID-ul – infracţionalitatea. Această dotare a poliţiei naționale – cu autoturisme, cu autoutilitare, cu pistoale, cu veste antiglonţ, cu bastoane cu şocuri, cu camere de luat vederi – toate acestea sunt un mesaj şi un semnal pentru infractori. Virusul infracţionalităţii trebuie distrus din temelie. Am spus la începutul mandatului meu, în prima zi: toleranţă zero faţă de infractori. Aceste dotări ne oferă posibilitatea să ne confruntăm cu răufăcătorii, cu toţi cei care fac rău României, care pun în pericol viaţa cetățenilor, bunurile lor”, a precizat ministrul de Interne.

JCS-Nina Curița