Caraş-Severin, Romania


CARAȘ-SEVERIN – Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost primul alegător care s-a prezentat duminică la vot la Liceul Jean Monnet din capitală. Vela a votat pentru „normalitate” și i-a avertizat pe cei care au de gând să influențeze alegătorii în ziua votului.

Ministrul de Interne a precizat că votul este o datorie morală pe care o au românii din respect pentru cei care au murit acum 30 de ani pentru acest drept. „Avem foarte multă treabă astăzi la minister, colegii din minister sunt la datorie și suntem toți in dispozitive, așa că a fost un motiv obectiv pentru că am venit la prima oră. Din respect pentru cei care acum 30 de ani și-au sacrificat viața ca noi, românii, să avem astăzi acest drept îi invit să voteze, indiferent de opțiunea lor. Nu este doar un drept în amintirea lor, este chiar o obligație morală”, a declarat Marcel Vela, la ieșirea de la urne.

Ministrul a lansat și un avertisment pentru cei care intenționează să influențeze alegătorii în ziua votului. „MAI este la datorie și Poliția și alte structuri sunt, MAI este astăzi deschis pentru toată presa. Lucrăm și suntem atenți la tot ceea ce se întâmplă în țară. Așa că este și un aviz pentru amatorii care vor să influențeze, să perturbe procesul electoral sau să corupă alegătorii. Suntem cu ochii pe ei”, a mai spus șeful de la Interne, Marcel Vela.

N.C.