Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – …atitudinea este cel mai important accesoriu al unui om. Eleganţa nu înseamnă vulgaritate şi aroganţă, indiferent că este vorba de femei sau de bărbaţi; lucrurile scumpe nu fac pe nimeni nici mai important și nici mai valoros, ci doar evidenţiază, de la caz la caz, valoarea sau snobismul unui om.

…ploile nu durează la nesfârşit, nopţile nu sunt infinite și există lucruri care trebuie să îşi urmeze cursul fără ca tu să poţi interveni. Te loveşti de probleme pe care nu le meriţi, dar le poţi lua ca pe provocări şi lecţii ce te schimbă.

…oamenii dragi mai şi mint, mai şi rănesc, mai fac şi gesturi neînţelese pentru care nu au justificări sau răspunsuri concrete. Şi atunci este bine ca la întrebările tale să cauţi tu răspunsurile care te vor ajuta să înţelegi, încă o dată, că fără provocări viaţa ar fi plictisitoare.

…nu trebuie să te justifici pentru alegerile și relaţiile tale, pentru momentele în care nu mai vrei să păstrezi aparenţe, pentru cele în care ai ales să taci în loc să vorbeşti.

…nu este greşit să îi spui celuilalt ce gândeşti dacă prin asta îi faci bine şi că este foarte greşit să răneşti fără motive, doar pentru că ai impresia că eşti superior celuilalt. Nu trebuie să demonstrezi că eşti mai mult decât poţi, că nu este greşit să ai valori la care te raportezi.

…în problemele cuiva te poţi amesteca doar dacă ţi se cere ajutorul, și că poveştile celor din jur le poţi asculta doar dacă îţi face bine. Este bine să pleci de lângă oamenii care nu îţi oferă linişte şi este și mai bine să nu te agăţi de cei care te descurajează şi îţi tulbură echilbrul din orice domeniu al vieţii tale. Nu trebuie să suporţi obrăznicii şi nici lucruri care îţi bulversează fie şi zece minute din viaţă. Propria-ţi intimitate este ceva ce tu trebuie să protejezi pentru simplul fapt că bucuria ta poate tulbura, iar problemele tale pot fi respingătoare.

…exceptând profesia unde toţi trebuie să ne facem treaba, în viaţa ta să existe cât mai multe lucruri pe care le faci din plăcere, pentru că îţi dau satisfacţie, pentru că te ajută să te regăseşti și nu doar pentru că „aşa trebuie“.

…nu pierzi nimic dacă eşti detestat, dar pierzi mult şi multe dacă te laşi influenţat de părerile altora, dacă nu încerci singur lucruri, dacă nu îţi dai şansa de a cunoaşte singur oamenii. Că nu contează doar cei care te plac, ci poţi lua câte ceva şi de la ceilalţi dacă au dreptate, iar  părerile celor de la care nu poţi să înveţi nimic chiar nu trebuie să conteze.

Și, în cele din urmă, vei fi bine când o să înţelegi că pentru toţi drumul este acelaşi în viaţă. Paşii ne diferenţiază…

Nina Curița

Adaugă comentariu