Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Asta au aprobat aleșii caransebeșeni la ultima ședință: un proiect de reabilitare a pieței de vechituri, sau cum îi spun caransebeșenii mai șugubeți, „Colecția Dâlma”!

Proiectul n-a stârnit prea multe dezbateri în Consiliul Local, singurele nedumeriri venind din partea social-democratului Florin Bogdea: „Aici am o întrebare. Valoarea totală a investiției, zice că durata de realizare 12 luni, valoarea aceasta din proiect e în urma proiectului făcut de Pro Casa? Iar lucrările se vor face prin licitație publică, presupun”. L-a lămurit imediat viceprimarul Marius Isac, care a spus că „s-a reactualizat proiectul cu noul salariu din construcții, durata de realizare de 12 luni înseamnă cu tot cu obținerea autorizațiilor. Absolut, lucrările se vor face prin licitație”.

Dar în ce constă, de fapt, proiectul de reabilitare a pieței de vechituri? A oferit detalii reprezentanta „Pieței Gugulanilor”, Luminița Verdeș, potrivit căreia proiectul este unul care vine în sprijinul comercianților ce vin în piața de vechituri, dar și potențialilor cumpărători.

„Este un proiect care ne dă posibilitatea să-i respectăm pe acei oameni care fac comerț ambulant în piața de vechituri, știți și dumneavoastră cum arată acolo. Urmează să obținem autorizațiile și vom scoate la licitație lucrarea în valoare de 886.000 lei, bani pe care-i vom achita doar din bugetul de autofinanțate al <<Pieței Gugulanilor>>. Vorbim de o construcție metalică cu acoperiș, dar și de pardoseală cu dale pe întreaga suprafață de 1.000 de metri pătrați. Joia este foarte aglomerată acea zonă, sunt între 300-400 de comercianți, localnici sau din Lugoj, Timișoara, Reșița care vând haine, încălțăminte, scule. Chiria este de 50 de lei pe masă/lună, iar taxa de intrare e de 1 leu/persoană. Ar fi prima oară când se fac lucrări acolo, în 2005 s-a împrejmuit și s-au pus acele mese de beton”, a precizat Verdeș.

Proiectul a fost votat de toți consilierii locali, bani sunt, așa că acum nu mai rămâne decât să se treacă la obținerea autorizațiilor și apoi la demararea lucrărilor.

JCS-R.M.