Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Prin implicarea Serviciului de Voluntariat Montan, a Serviciul Public Salvamont Caraș-Severin și a Consiliului Județean Caraș-Severin, stâlpul de pe vârf a fost înlocuit cu unul nou și totodată a fost montat un panou pentru iubitorii de stickere.

Iubitorii muntelui au avut parte și de o descoperire neașteptată atunci când au înlocuit stâlpul: „Când mergi pe munte, ești pregătit să întâlnești necunoscutul și eventualele surprize. E ceva unic ce am găsit noi la amplasarea stâlpului cu tabla de pe Vf. Țarcu. Oarecum a fost șocant să găsim o urnă mortuară. Desigur, am respectat dorința defunctului și urna a fost așezată într-un loc unde poate să rămână pe veci fără să mai poată fi deranjat” .

Iar la sfârșitul lunii august se va lucra la refacerea marcajului pe traseul Șaua Jigoria – Vf. Țarcu prin amplasarea de stâlpi de marcaj pe creastă.

Și încă o veste bună din munți, de data aceasta de la cei de la Banatul Montan: „De acum, nu te vei mai rătăci în Munții Țarcu! Harta munților Țarcu – Godeanu – Muntele Mic a fost lansată! Sunt prezentate 20 de trasee, ce au fost parcurse și înregistrate cu GPS. Cele mai cunoscute sunt spre Vf. Țarcu și spre Vf. Gugu”.

JCS-L.A.

FOTO: Visit Caraș-Severin