Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, prezent la Adunarea Generală a Asociaţiei Oraşelor din România, a lăudat oraşul Oraviţa pentru valoarea proiectelor depuse pe „Valul Renovării“, din cadrul PNRR!

„În ceea ce priveşte PNRR, vineri am lansat fondul cel mai mare de până acum în România, ca şi apel de proiecte de pe fonduri europene, compact ca şi sume disponibile – 2,82 de miliarde de euro, din care s-au accesat până astăzi 1,39 miliarde, fiind disponibile 1,43 de miliarde de euro. M-am uitat puţin pe ceea ce aţi accesat dumneavoastră – sunt 92 de proiecte depuse de 39 de oraşe şi în continuare platforma evident este deschisă şi disponibilă. Primele trei oraşe ca valori, pe care le felicit, sunt Oraviţa (Caraş Severin), Comăneşti (Bacău) şi Petrila (Hunedoara). Sunt oraşele care au accesat cea mai mare valoare în „Valul Renovării’“, a declarat ministrul. Cseke Attila a făcut apel către toate primăriile care sunt eligibile să acceseze fonduri pe axele de blocuri de locuinţe şi de clădiri publice.

Primarul Oraviţei, Dumitru Ursu, ne-a declarat: „Sunt mândru de echipa mea, am muncit şi ne bucurăm că suntem apreciaţi. Avem mai multe proiecte, amintesc doar pe cel de Lucrări de conformare termică, creştere a eficienţei energetice a clădirii Liceului Teoretic „General Dragalina”, în valoare de 21.695.736,95 lei. Mai avem proiectul de „Lucrări de conformare termică, creştere a eficienţei energetice a clădirii Spitalului Orăşenesc”- 15.659.738,81 lei; avem renovarea energetică a mai multor clădiri din zona gării. Am depus şi pentru Reabilitarea energetică a clădirii Primăriei Oravița, 13.118.298,45 lei. Fără proiecte nu putem dezvolta nimic“.

JCS-N.C.