Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Începând cu data de 2 august, în judeţul nostru se pot efectua imunizări cu vaccinul produs de compania Moderna în rândul copiilor cu vârste între 12 şi 17 ani!

Recomandarea a fost făcută de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), care a aprobat extinderea indicației vaccinului Spikevax/ Moderna împotriva COVID-19 pentru categoria de vârstă 12-17 ani, schema de vaccinare recomandată constând în administrarea a două doze, la un interval de 28 de zile. Pe platformă, înscrierile au început de duminică, 1 august, însă copiii şi adolescenţii se pot prezenta la centrele de vaccinare sau la medicii de familie şi fără programări pe platformă. Pentru asta trebuie consimţământul informat de la unul dintre părinți, de la tutorele sau reprezentantul legal, importantă fiind, de asemenea, însoțirea minorilor la centrele de vaccinare.

Reamintim că până în prezent, copiii de pesrte 12 ani puteau fi imunizaţi doar cu serul de la Pfizer. În Caraş-Severin, vaccinarea copiilor cu Moderna se poate face în centrele de la Ezeriş, Slatina Timiş, Şcoala Gimnazială „Mihai Peia“ din Reșiţa şi Sala de sport „Valeria Borza“ din Caransebeş. De asemenea, şi medicii de familie pot face imunizări cu acest ser.

JCS-A.G.