Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dacă nu v-aţi făcut planuri pentru vară, e bine să vă grăbiţi, pentru a ieşi mai ieftin.

Chiar dacă ne aflăm abia în ianuarie, şi mulţi aşteaptă încă prima ninsoare, operatorii din turism nu pierd vremea. Pachetele pentru această vară sunt pregătite, la fel şi ofertele cu reducere pentru contractele încheiate până la finele lunii. „Reducerile pentru litoralul românesc, şi nu numai, sunt de până la 35%, pentru rezervările achitate integral până la 31 ianuarie. Pentru cei care-şi doresc o vacanţă la un preţ mai mic, acum este cea mai bună perioadă pentru a face rezervări”, ne spune Gabriela Rasovan, tour-operator.

Pentru a ne convinge, femeia ne arată tarifele. Alegem perioada de vârf, cuprinsă între 15 iulie şi 15 august, şi aflăm că un sejur de cinci nopţi, într-un hotel de două stele din Eforie Nord, ne costă 308 lei, unul de şase – 370 de lei, iar pentru o săptămână plătim 430 de lei. Preţurile cresc uşor odată cu numărul de stele al unităţilor de cazare. Astfel, cinci cazări într-un hotel de trei stele costă în aceeaşi perioadă 720 de lei, cu menţiunea că avem inclus în preţ micul dejun şi, la alegere, prânzul sau cina. 860 de lei vom plăti în aceeaşi locaţie pentru şase nopţi, şi 1.000 de lei pentru o săptămână. Tarifele scad pentru cei care aleg să ajungă pe litoral înainte sau după intervalul 15 iulie – 15 august.

Îndrăgostit de Marea Neagră şi de litoralul românesc, reşiţeanul Nicolae Haţegan şi-a petrecut concediile din ultimii trei ani în staţiunea Eforie Nord. Consecvent, bărbatul îşi va petrece şi vara lui 2014 în aceeaşi locaţie, beneficiind de reducerea de 30%. „Ştiu exact unde doresc să mă relaxez vara aceasta. Am venit să dau un avans şi să-mi aleg perioada. Şi dacă tot ştiu ce vreau, de ce să nu-mi cumpăr un bilet de concediu mai ieftin”, ne spune bărbatul. La fel ca el gândeşte şi Cristina Fronek. Tânăra urmează să se căsătorească în vară şi, împreună cu viitorul soţ, a venit la agenţia de turism pentru a-şi programa luna de miere. Locaţia aleasă, Antalya – Turcia. Pentru această destinaţie, tarifele pe cameră, pentru doi adulţi, încep la trei stele de la 749 euro şi ajung la 981 de euro, la patru stele preţurile sunt cuprinse între 850 şi 1.093 euro, iar la cinci stele, între 1.098 şi 1.325 euro. Pentru turiştii cu ceva mai mulţi bani în buzunare, care-şi doresc servicii ultra all-inclusive, tarifele pentru perioada 11 – 24 iulie pornesc de la 994 de euro/camera, pentru şapte nopţi, şi ajung la 1.314 euro, pentru 11 nopţi, şi 1.564 euro – 14 nopţi.

Reduceri de până la 30% oferă şi hotelurile de pe litoralul grecesc, condiţia fiind aceea ca plata biletului să se facă integral până la 31 ianuarie. Dacă sunteţi interesaţi să vizitaţi meleagurile greceşti, este bine de ştiut că tarifele pentru insula Creta variază între 223 şi 477 de euro/persoană, la care se adaugă taxa de aeroport de 95 de euro şi suplimentul de îmbarcare de 30 de euro. Cei care-şi doresc să descopere vara aceasta frumuseţea plajelor de pe insula Zakynthos trebuie să scoată din buzunare între 189 şi 627 euro/persoană. Cea mai ieftină este cazarea în camere cu bucătărie complet utilată, unde turistul se gospodăreşte singur, iar cea mai scumpă la hotel de cinci stele, cu demipensiune. În funcţie de perioada aleasă, găsiţi cazare la patru stele, all inclusive, la 398 euro/persoană.

Tot în această perioadă vă puteţi cumpăra o vacanţă, cu până la 25% mai ieftină, pentru Costa Brava – Spania. Un sejur de şapte zile aici, cu zbor din Timişoara, costă la două stele 1.067 euro, la trei stele – 1.197 euro, iar la patru stele – 1.384 euro.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu