Vacanta de iarna prelungita - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reprezentanţii şcolilor afectate vor hotărî dacă recuperarea orelor se va face în timpul săptămânii sau sâmbăta.Pentru 500 de elevi zăpada a venit cu o nouă săptămână de vacanţă. Şi asta deoarece din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, în judeţul Caraş-Severin a fost suspendată activitatea didactică a unui număr de 13 unităţi de învăţământ. Este vorba despre trei şcoli cu personalitate juridică şi 10 structuri ale acestora.

După cum ne-a declarat insp. şc. gen. prof. Adrian Doxan, Şcoala cu clasele I-VIII din Cornereva cu structurile de la Dolina, Bogâltin şi Zănogi şi-au întrerupt cursurile în această perioadă. În această situaţie este şi Şcoala cu clasele I-VIII din Copăcele care şi-a întrerupt cursurile încă de la începutul acestei săptămâni, dar şi Şcoala cu clasele I-VIII din Lupac şi structurile acesteia Vodnic, Rafnic şi Clocotici.

Chiar dacă în aceste zile tinerii se bucură de timp liber, zăpadă şi distracţia oferită de acest sezon, orele pierdute vor fi recuperate. Modalitatea de realizare a acestui fapt va fi hotărâtă de Consiliul de administraţie a fiecărei şcoli şi comunicată ulterior Inspectoratului Şcolar Judeţean. După cum ne-a declarat prof. Adrian Doxan orele vor fi recuperate pe parcursul semestrului şi nu vor amâna încheierea anului şcolar.

Lavinia Predescu