Caraş-Severin, Romania


ADVERTORIAL. Luni a avut loc o ședință a Consiliului Local Luncavița. USR PLUS are un consilier în acea comună, Nicolae Jurchescu, și în spiritul transparenței acesta a dorit să transmită în direct ședința. Primarul și majoritatea celorlalți consilieri l-au oprit și nu i-au permis să îndeplinească acest drept legal al oricărui cetățean!

USR PLUS a insistat încă de la înființare pe reformarea aparatului administrativ și pe transparentizarea procesului decizional pe toate palierele aparatului public din România. Faptul că primarul din Luncavița nu cunoaște Codul Administrativ (art. 138) sau alege să îl ocolească, demonstrează o dată în plus că servanții publici își închipuie că statutul obținut le oferă exclusiv drepturi și absolut nici o obligație.

Iată de ce a fost necesar ca USR PLUS să acceadă în cât mai multe administrații locale. Vechii politicieni s-au învățat să facă politică doar în spatele ușilor închise, departe de ochii celor pe care ar trebui să îi reprezinte.

Așa cum și-a asumat prin programul de guvernare, USR PLUS va transparentiza toate instituțiile care fac parte din administrația română și cazuri ca cel din Luncavița vor deveni istorie. Opacitatea acestor instituții au creat un climat în care diverse grupuri infracționale și-au putut crea ușor rețele de furt generalizat al banului public, pentru că au știut că, în afară de verificările pasagere ale Curții de Conturi, nu îi va deranja nimeni. Lucrul acesta trebuie să se schimbe.

Transparența permite tuturor cetățenilor să afle cum funcționează Statul și dacă banii lor sunt furați, risipiți sau, dimpotrivă, cheltuiți eficient.

În contextul incidentului de la Luncavița, Miroslav Tașcu-Stavre ne-a declarat: „Eu, în calitate de profesor și cercetător sunt în serviciul comunității, al comunității academice în general și al studenților mei în particular. Menirea mea este aceea de a îi educa și de a fi la dispoziția lor pentru a-i pregăti atât în profesie cât și ca cetățeni. Cum ar fi ca eu să nu îi las pe studenții mei să participe la cursuri? La fel și în cazul consilierilor. Aceștia sunt în serviciul public (public servant în engleză) și servesc interesele cetățenilor, nu invers, cetățenii să îi servească pe ei. Valorile democratice, transparență și „jurământul” dat de consilieri” nu sunt criterii opționale. Asta trebuie sa înțeleagă toți politicienii români, nu doar cei din Caraș-Severin.”

Andrei Plujar, președintele USR Caraș-Severin precizează: “Alianța USR PLUS are 23 de consilieri locali în Caraș-Severin. Indiferent de barierele care ne sunt ridicate, suntem în primării și vom face transmisiuni live din fiecare consiliu local, pentru că unul dintre principiile care ne-a adus în administrația publică este transparența decizională. Timpul ședințelor în spatele ușilor închise s-a încheiat.”

Comandat de Uniunea Salvați România, filiala Caraş-Severin

9 Comments

 1. Gargara ieftina de doi bani care tine la prostime , marca USR !Toti smecherii si asa zisii reformatori refuzti sau ejectati de alte partide si-au gasit aici o umbreluta caldutza si s-au aciuit in acest partid al serviciilor, lui Coldea si alti „”patrioti „” condus de mai mult decat dubiosul Barna, pe care este suficient sa il privesti mai atent si sa te uiti in ochii lui, ca sa iti dai seama ca este extrem de periculos, duplicitar si prefacut !La fel ca toti USR-istii ! De ce sa transmita individul ala LIVE pe FB? Ca asa vrea el „”tranaparenta „” ? Sa isi ia atunci haine de nylon ca sa fie transparent total peste tot, absolut si cu toate la vedere !Penibil, ieftin, demagiogic si pervers !

  • Cre sunt acele persoane care au fost ejectate de la alte partide si acum sunt in vreo functie de la USR-PLUS? cred ca tu traieti in alta lume mai baiatule. Legat de partidul serviciilor, cine crezi ca coordoneaza PSD, PRORomania, UNPR, PMP si PNL??? nu cumva cei din servicii sunt infiltrati pana in maduva partidelor vechi care au condus tara de la revolutie, distrugand tot ce se producea in aceasta tara??? crezi ca serviciile au stat de o parte pana acum asteptand USR-PLUS ca sa poata accede la conducerea statului? te inseli amarnic mai omule pentru ca d-nii. Maior, Coldea & co. au fost la tras sforile pana acum si acum incep sa iasa la suprafata afacerile necurate usor usor…Barna intr-adevar nu are priza la public precum Base sau altii dar nu il putem compara nici pe departe cu niciun lider din vechea garda…uitati-va numai cine a condus partidele vechi…Hrebenciuc (la puscarie), Dragnea (la puscarie), Nastase (la puscarie), Vanghelie-seful PSD Bucuresti (la puscarie), Olteanu PNL (la puscarie), Pinalti (la puscarie), Frunzaverde (la puscarie si apoi in groapa) si multi altii…si tu vrei sa zici ca baietii astia care au aparut acum pe scena politica sunt corupti si impostori? pai uitati-va cum se face scoala in Romania si cum si-au obtinut mai toti politicienii diplomele pe la toate colturile si apoi vin si pozeaza toti in intelectuali, pe cand ei nici o licenta nu au fost in stare sa isi ia pe merit in tara asta corupta, iar unii care cu greu reusesc sa faca o scoala in strainatate, intr-o limba straina, intr-o tara straina, (fara ajutorul pilelor si relatiilor consacrate la noi) cand vor sa faca ceva in Romania, impostorii nostri vin si ii improasca cu noroi, (ba ca sunt agenti straini, ba ca ii conduce Soros, ba mai stiu eu ce, de te doare mintea cand ii auzi ce scot din ei). Mie unul mi se pare ca s-a format o masa critica la noi de oameni curati si care au facut scoli bune, cu diplome obtinute pe merit, care nu mai accepta vechile metehne si nereguli pe care cu totii le vedem la fiecare pas, precum accederea in posturi fara concurs si fara pregatire, numiri politice de la directori la manageri, presedinti sau rice vreti dvs, precum nerespectarea regulinor de orice fel de la circulatie la defrisari la protectia mediului, la construirea de crese, scoli, spitale, irigiatii, autostrazi sau orice altceva …normal ca lumea se satura si se mai gasesc unii pe ici pe colo care se implica pentru ca astfel nu se mai poate fratilor…uitati-va in jurul vostru cum se fac lucrurile si in alte orase (vezi Oradea, vezi Timisoara, vezi Cluj, etc…e adevarat ca peste tot e mult de muncit si nu e totul perfect, dar se face treaba pentru ca sunt oameni care isi dau interesul sa faca treaba). Asa ca lasati deoparte reticenta pentru NOU si schimbati vechii politicienti cu altii noi, pentru ca cei vechi si-au demonstrat incapacitatea si limitele, ce asteptari sa ai de la ei… pe cand de la cei noi poti avea asteptari si chiar putem fi exigenti cu ei.

 2. Macarie, mi se pare mie sau îți place și ție să umblii pe întuneric și nu îți place lumina, că știi cine umblă prin întuneric??. … HOȚII

  • Nenea UNU.

   Hai sa conjugam verbul A UMBLA ! OK ?

   Asadar…

   EU UMBLII
   TU UMBLII
   EL/ EA UMBLAIE

   NOI UMBLAIIM
   VOI UNBLAITI
   EI/ ELE UMBLAIE

   Asadar….eu sunt pasare de noapte, de aceea imi place sa umblu in noapte….fara sa fur nimic!

   • Destept e ala care mai stie sa si taca din cand in cand. Tu cu astea 2 comentarii, ti-ai aratat limitele.
    Vii cu blabla-uri de alea sa isi ia o haina de nylon. Cu bancuri de astea am absolvit gradinita acum 30 de ani.

Adaugă comentariu