Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Este de părere deputatul Silviu Hurduzeu, care crede că în sfârșit Comisia Europeană a înțeles că este vorba despre o confuzie și că reprezentanții USR au folosit termeni care nu există în legislație, amestecând pensiile militare cu cele speciale și plafonând, pe 50 de ani, pensiile pe contributivitate la 9,4% din PIB!

„Acum când sunt în opoziție, cei de la USR tot dau sfaturi altora cum să facă ceea ce n-au fost ei în stare să facă atunci când au fost la guvernare, spune președintele social-democraților cărășeni. Chiar problema pensiilor speciale a fost scrisă de USR într-un mod superficial în PNRR, generând confuzii de termeni și probleme care acum trebuie clarificate de Guvern în dialogul cu Comisia. Experții Comisiei încep să înțeleagă acum că multe prevederi introduse de USR în PNRR, cum e și cea cu plafonul de 9,4%, sunt aberante și că trebuie eliminate, înlocuite sau cel puțin clarificate“.

Deputatul Silviu Hurduzeu dă vina pe cei de la USR pentru decizii care ar putea genera probleme serioase. „Ghinea de la USR, cu îngăduința unor foști miniștri PNL, a introdus tot felul de probleme în formularea jalonului din PNRR. A amestecat toate pensiile speciale, a folosit termeni care nu există în legislație (termenul de pensii speciale este o formulă colocvială, care însă nu e definită ca atare în lege), a amestecat pensiile militare cu cele speciale, deși sunt categorii diferite. La fel a fost cu introducerea pe 50 de ani a plafonului de 9,4% din PIB pentru pensiile pe contributivitate care ar fi însemnat înghețarea pensiilor din sistemul contributiv și condamnarea a milioane de pensionari la sărăcie severă“, a încheiat social-democratul.

JCS-T.K.