Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Hidroelectrica se pregătește să preia unele active ale UCM Reșița. Directorul general al companiei, Bogdan Badea, a precizat, pentru economica.net, că vor lua activele de care societatea are nevoie.

„Vrem anumite secții de la UCMR, pentru mentenanță, am făcut un due dilligence tehnic, să vedem de ce avem nevoie, acum începem selecția consultanților. Luăm activele care ne trebuie de acolo”, a spus Badea.

UCM Reșița, societate în insolvență de circa opt ani, este un partener important al Hidroelectrica, în condițiile în care multe dintre hidroagregatele companiei se repară/modernizează la uzina reșițeană. Pe viitor, dacă se va face achiziția, secțiile de la UCMR vor fi alipite la Hidroserv, astfel că Hidroelectrica își va consolida partea de mentenanță, care va fi făcută astfel „in house”.

Interesul Hidroelectrica pentru uzina reşiţeană a fost confirmat de directorul UCMR, Cosmin Ursoniu. „S-au purtat discuţii pe acest subiect. A fost efectuată şi o vizită de lucru la UCMR din partea unei echipe tehnice din cadrul Hidroelectrica care a identificat în linii mari activele pe care le vor. Acestea au fost identificate pe ambele platforme ale noastre şi coincid cu ceea ce numim şi noi active viabile şi care sunt utile în activitatea de reparaţii hidro sau echipamente noi necesare HE. Ţinând cont de situaţia în care ne găsim şi de toate condiţionalităţile existente, vor urma discuţii cu toate organismele implicate şi dacă se vor obţine toate aprobările din partea tuturor, va fi posibilă o astfel de tranzacţie“, ne-a declarat şeful UCMR, Cosmin Ursoniu.

Nina Curiţa