Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Instituţia Prefectului subliniază creşterea exponenţială a incidenţei cazurilor de Covid-19, luni judeţul având 1.390 cazuri Covid-19 în ultimele 14 zile şi o incidenţă de 4.44 la mia de locuitori. Iar Reşiţa înregistra 619 cazuri, atingându-se o incidenţă de 7,46 la mie!

În acest sens, semnalăm faptul că este iminentă trecerea la un nou prag, de 7,5, în municipiul Reşiţa, ceea ce impune instituirea unor noi restricţii, sens în care facem apel la cetăţenii municipiului Reşiţa să respecte normele igienico-sanitare şi să se vaccineze, pentru sănătatea lor şi a celor din jur“, spun cei de la Instituția Prefectului.

Ce restricţii ne aşteaptă atunci? Purtarea măştii va fi obligatorie în toate spaţiile publice deschise şi închise. Nu vom putea circula în afara gospodăriei între orele 20.00 şi 5.00, în fiecare zi, excepţie făcând cei vaccinaţi şi cei trecuţi prin boală. Pentru motive bine întemeiate, va putea fi folosită adeverinţa de la angajator sau declaraţia pe proprie răspundere, completată în prealabil. Activităţile de comerţ şi prestări servicii sunt obligaţi să funcţioneze între 5.00 şi 22.00.

Farmaciile, benzinăriile, livratorii la domiciliu şi transportatorii rutieri de persoane şi mărfuri îşi pot desfăşura activitatea în regim de muncă normal. Iar locurile de joacă pentru copii în spaţii închise vor putea funcţiona la jumătate din capacitatea spaţiului, de la 5.00 la 24.00. Este permisă însă doar participarea persoanelor vaccinate sau trecute prin boală.

„Subliniem faptul că respectarea normelor igienico-sanitare şi vaccinarea reprezintă singura modalitate prin care putem scădea incidenţa şi prin care pot fi ridicate restricţiile“, ne asigură Instituţia Prefectului.

JCS-A.M.