Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Tramvaiele din Reșița ar putea fi funcționale până la sfârșitul lunii septembrie, cu o posibilă prelungire a lucrărilor!   

Lucrările pentru repunerea în funcțiune a tramvaielor din Reșița sunt în plină desfășurare și ar putea fi finalizate până la sfârșitul lunii septembrie, conform declarațiilor primarului Ioan Popa. După conferința de presă pentru Întâlnirea Tinerilor Ortodocști din Banatul de Munte, edilul a făcut și câteva declarații vizavi de lucrările din oraș. Iar despre tramvai a afirmat că, deși termenul inițial era sfârșitul lunii septembrie, lucrările ar putea fi extinse până în octombrie.  „Da, era preconizat de noi și cei de la PORR ca până la finalul lunii septembrie lucrările să fie gata. E posibil să nu fie complet gata și să mai prelungim cu o lună lucrările, dar vă garantez că până la finalul lunii septembrie o să vedeți tramvaiul rulând pe porțiuni. Podul de la Doman a fost reabilitat, linia a fost sudată, la ora asta linia este completă, 9 plus 9 kilometri.“, a declarat Ioan Popa.  

Primarul a subliniat că lucrările continuă într-un ritm accelerat, în special pe partea de electrice și asfaltare: „Se lucrează într-un ritm accelerat, practic, de la podul de la Doman până în Muncitoresc, pe ambele tronsoane de rutier. Și cred că o să reușim, poate nu în septembrie, dar în octombrie să finalizăm lucrările.“  

În ceea ce privește lucrările rămase de finalizat, edilul a menționat că linia de rulare este gata, iar asfaltarea va începe în următoarele două săptămâni. „În principiu, linia este gata. Sunt lucrări care se fac pe banda 1, banda de rutier, și pe o parte și pe cealaltă. E pregătită pentru asfaltare și o să înceapă în următoarele două săptămâni să se asfalteze, practic, până sus în Muncitoresc.“  

De asemenea, primarul a confirmat că stațiile de transmodal din Muncitoresc sunt aproape finalizate, iar depoul de tramvaie este în curs de amenajare. „Sus în Muncitoresc, cele două stații de transmodal sunt gata. Se lucrează la mici finisaje și se mai lucrează la ora asta în depoul de tramvaie, unde avem o clădire nouă care o să adăpostească cele 10 autobuze și zona de birouri. A venit mobilierul, zilele trecute chiar mi-au arătat băieții că încep să se mobileze birourile. Eu cred că suntem într-un ritm ok.“ a adăugat acesta.  

În plus, Ioan Popa a anunțat planurile pentru amenajarea unui sens giratoriu de mici dimensiuni la Universal, în urma solicitărilor cetățenilor din zonă. „Acest lucru se va face pentru că a fost solicitat pe bună dreptate de cetățenii care locuiesc în zona respectivă pe străzile din colonia Oltului și celelalte din spate, Ștefan cel Mare, pentru că dacă oprim bandă spre stânga sau virăm stânga sus în zona ITM-ului, inclusiv trebuie să dăm o posibilitate cumva să se intre pe stânga și singura soluție pe care noi am găsit-o a fost la Universalul vechi. Idea este să facem un fel de giratoriu de mică dimensiune care să permită inclusiv stânga, inclusiv întoarcere.“, a explicat edilul.  

Tramvaiele din Reșița sunt așteptate să revină pe traseu în această toamnă, după o perioadă îndelungată de modernizare și reabilitare a infrastructurii. 

JCS-Denis Dutca