Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – S-a întâmplat aseară în municipiul gugulan, accidentul făcut de un șofer băut soldându-se, din fericire, fără victime. Totul a plecat de la un filtru al polițiștilor rutieri la intersecția cu Reșița, în zona Poliției Locale!

Aceștia au observat un autoturism care a întors pe linia dublă continuă a podului, probabil pentru a nu se supune controlului, și au plecat în urmărirea lui. După o goană nebună pe traseul Bălcescu-Horea-Tribunalului-C.D.Loga, la intersecția de la Pedagogic, șoferul s-a oprit cu mașina în fântâna din sensul giratoriu. Polițiștii aveau să descopere de ce a fugit conducătorul auto de ei când l-au testat cu etilotestul: alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din fericire, la acea oră nu era prea multă lume pe stradă, așa că nu au fost victime.

Șoferul s-a ales cu dosar penal, iar polițiștii rutieri reamintesc că se pedepsește infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (n.r.: echivalentul a 0,40 mg în aerul expirat), cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Nu este prima oară când la Caransebeș se înregistrează accidente spectaculoase. Nu mai departe de acum câteva săptămâni, o tânără conducătoare auto a intrat cu mașina într-un supermarket care, spre norocul ei, era închis, iar acum câțiva ani, un alt șofer a plonjat cu vehiculul pe care-l conducea direct în sediul unei bănci care, la acea oră a nopții, era, de asemenea, închis.

JCS-R.M.