Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – E vorba de 29 de medici, asistenți, infirmieri și brancardieri, care vor fi angajați în perioada următoare la solicitarea șefului Compartimentului Primiri Urgențe (CPU), medicul Marian Cotoșpan, și a sindicatului Sanitas. Solicitarea a ajuns și pe masa aleșilor locali, care au avut de aprobat modificarea organigramei spitalului în acest sens!

„Vorbim de 30 de posturi minim obligatorii la CPU? Adică CPU nu a funcționat până acum?”, au fost întrebările liberalului Alin Purdescu, la care a răspuns city managerul Florin Bogdea, care este și președintele Consiliului de Administrație al spitalului. „Salariile la CPU se plătesc direct de la minister, nu prin CJAS. Este dorința sindicatului, am avut Consiliul de Administrație, am întrebat și noi, am considerat că e în regulă, mai ales că nu e un surplus financiar pentru spital și se și încadrează în lege, am verificat. Este și problema SMURD, aici e toată chestia, că unii dintre asistenți și medici se duc pe elicopterul SMURD și atunci lucrurile merg destul de greu, nu acoperă necesarul de personal de la CPU.”, a explicat Bogdea.

Pe lângă elicopter, mai sunt și concedii de maternitate și odihnă, astfel că se lucrează la CPU cam cu jumătate din personalul care ar fi necesar. În cele din urmă, consilierii locali au aprobat suplimentarea posturilor la Urgențe cu 5 medici, 8 asistenți medicali, 12 infirmieri și 4 brancardieri.

JCS-R.M.

Adaugă comentariu