Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Acesta este termenul oficial până când lucrările la extensia UPU a SJUR vor fi finalizate. O extensie despre care managerul SJUR afirmă că arată foarte bine, însă la containere mai e de lucru!

Mutarea trebuia să se fi făcut încă din 3 noiembrie 2021, însă containerele n-au fost gata atunci. Când acestea în sfârșit au sosit, se știa că au 22 m, dar s-a constat că au 30 m. Trebuiau așezate de-a latul însă, dată fiind dimensiunea, au fost puse pe lung. Pentru ca racordarea la apă, canal și curent să dea alte bătăi de cap.

„După ce-au fost amplasate, nu s-a putut face scurgerea. Dar, împreună cu AquaCaraș, am rezolvat problema scurgerii și s-a făcut și racordarea la apă. Apoi, prin implicarea lui Sorin Sandu de la Electro Echipament Bocșa și a lui Alexandru Voia, s-a făcut și racordarea la curent, consumul fiind de 75-90 kwh. Pentru asta a fost nevoie de fire zdravene, care au trebuit legate la panoul central”, am aflat de la dr. Librimir.

Dar până ca pacienții să poată fi primiți la urgențele-container, mai e de lucru. Asta deoarece noua locație nu dispune de sală de așteptare, iar rampa e prea îngustă, ceea ce impune lățirea acesteia, dar și atenuarea unghiului. La asta se adaugă faptul că odată ce se iese cu pacientul din container, acesta trebuie efectiv transportat prin curte până la intrarea în spital. De asemenea, în containere nu este curent.â

„Am luat legătura cu primarul Ioan Popa și am stabilit că luni va veni ca să vadă cum ne poate ajuta. În problema curentului, am vorbit cu cineva de la Timișoara care ne va dona în jur de 20 de proiectoare pentru montarea cărora am vorbit cu cei de la EEI”, a încheiat dr. Librimir.

Când vor fi gata toate, se va putea face recepția. Abia apoi va începe mutarea efectivă, una destul de complicată conform managerului SJUR, deoarece vor fi pacienți în ambele părți.

JCS-Ionel Ivașcu