Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Oamenii legii vorbesc din nou despre o săptămână încărcată de amenzi, viteza fiind una dintre patimile constante!

N-a fost nevoie decât de o săptămână pentru ca unii dintre şoferii care au condus pe drumurile judeţului să „încaseze“ 914 sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute 51 de permise de conducere şi retrase 13 certificate de înmatriculare. Totul s-a petrecut în săptămâna 25-31 mai, când poliţiştii rutieri şi cei cu atribuţii similare au acţionat pe drumurile din întregul judeţ. Au fost avute în vizor şi normele impuse în perioada stării de alertă. Din cele 914 sancţiuni contravenţionale aplicate de oamenii legii în urma acțiunilor, cele mai multe (596) au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

„24 de conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea, trei conducători auto aflați sub influența alcoolului – în cazul cărora la testarea cu aparatul etilotest au rezultat valori de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat – și doi conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor și vehiculelor au fost sancționați cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce. (…) 15 conducători auto au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce conduceau autoturismele depășind cu peste 50 km/h regimul legal de viteză. În toate situațiile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și a fost luată măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile. De asemenea, în cele şapte zile, polițiștii au constatat 12 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care cinci privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și cinci privind conducerea unui vehicul fără permis de conducere“, informează Poliţia judeţului.

Oamenii legii au dat exemplul unui bărbat prins de poliţiştii din Anina conducând noaptea sub influenţa alcoolului, în cazul său etilotestul indicând „o alcoolemie de 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat“. Alt şofer a fost tras pe dreapta de poliţiştii din Moldova Nouă, circulând pe DN 57 cu un autoturism fără plăcuţe cu numere de înmatriculare. La control, s-a putut constata că bărbatul de la volan n-avea nici măcar permis de conducere…

JCS-A.M.