Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta în condiţiile în care în lume unii sunt bătuţi în plină stradă pentru că nu respectă restricţiile. Chiar şi în SUA, exemplul democraţiei!

Un incident mai puţin plăcut s-a produs la începutul săptămânii în zona Gării de Sud din Reşiţa. Iar imaginile asupra lui au generat un val de reacţii pe reţelele de socializare. Pe scurt, în imagini apare un tânăr care nu avea asupra lui actele, iar altcineva revoltat – probabil coleg de serviciu – spune că adeverinţa acestuia era în maşină şi că mergeau împreună la serviciu, însă în drum s-ar fi oprit pentru ţigări. Însă cuvintele nu se opresc aici.

Dincolo de imagini, jandarmii ne-au explicat că l-au oprit pe tânăr, care în condiţiile de astăzi nu avea niciun act la el, nici de identitate, nici vreo declaraţie sau adeverinţă. Într-adevăr, adeverinţa de la serviciu o avea în maşină, doar că Gara Reşiţa Sud nu se afla pe traseul dintre domiciliu şi serviciu, fapt pentru care ar fi trebuit să aibă o declaraţie pe proprie răspundere, care lipsea însă. Asta în condiţiile în care deja am intrat în cea de-a doua săptămână cu restricţii de circulaţie

În consecinţă, tânărul care umbla fără acte a fost amendat pentru asta. La fel şi colegul care, potrivit jandarmilor, a tulburat liniştea publică.

„În data de 30 martie, echipajul de jandarmi desfășura în zona Gării de Sud din municipiul Reșița acțiuni pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, verificând persoanele care se aflau în spațiul public. În situația de față, persoana care a tulburat ordinea și liniștea publică a fost sancționată contravențional în baza Legii 61 din 1991, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, cu suma de 1000 lei, iar a doua persoană a fost sancționată pentru nerespectarea Ordonanței Militare, cu suma de 1000 lei. Din materialul video postat pe rețelele de socializare se poate observa că cei doi jandarmi poartă echipamente de protecție (mănuși și mască), iar cel de al treilea era fără aceste materiale în acel moment, deoarece se afla în autospeciala de serviciu pentru a aplica sancțiunea contravențională. Menționăm faptul că structurile inspectoratului sunt dotate cu aceste materiale de protecție, pe timpul misiunilor de ordine publică. Aceste materiale sunt purtate, în primul rând, pentru siguranța echipajului“, transmite plt.adj. Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al jandarmilor cărăşeni.

JCS-A.M.

6 Comments

 1. Cetățeanul turmentat Reply

  Aceiași persoana pe care au abuzat-o acum câteva luni cei de la Poliția locală în centru pt că a parcat pe un loc destinat persoanelor cu handicap. Săracul de el nu as vrea sa fiu in pielea lui, toată lumea îl abuzează, trebuie sa fie tare nefericit. Păcat că nu mai trăiește Caragiale, iar fi dedicat o piesă. Eu unul as verifica și declarația angajatorului pt că îmi miroase a fals în declarații.

 2. La duba trebuia cu catuse.PREA MULTA TOLERANTA .iN ALTE TARI ERA LA PAMANT INCATUSAT.DACA OM SIMPLU TE INTALNESTI CU ACEST INDIVID SI NU ESTI DE ACORD CU EL ,TE OMOARA.ARATATI-L SA-L VADA LUMEA

 3. Gabriel Schmaler Reply

  Turbulentul trebuie „tratat” corespunzator.Se poate foarte legal.Sa sustii un astfel de individ te asociaza cu el.

 4. Acest individ care incita la revolta in starea de urgenta in care ne aflam, mai e liber ? Cum adica scoti oameni in strada ,aduci arme impusti si asa mai departe.Acest individ s-a ales doar cu o amenda?, masura hilara in conditiile afirmatilor facute si la atacuL verbal asupra organelor statului.O amenda data doar pentru tuburarea linistii publice. Cum ramane cu ultrajul la adresa organelor statutului? Alo ,parchetul, se aude ?un dosar ceva? Acesta este rezultatul anilor in care legea si organele statului au fost batjocorite si terfelite de catre unii oligofreni din media si lideri de opinie dubiosi care isi dadeau cu parerea la orice actiune a organelor statului sau comentau orice hotarire a unei instante judecatoresti.Datorita acestor fapte avem azi parte de organe de constringere ale statului timorate,incapabile de o reactie si care se lasa umilite si injosite.Alo comandantii de unitati,ce cadre aveti in unitatii,cumva iepuri de casa? mimoze efeminizate ?Inteleg toleranta,bun simt acolo unde primeaza bunul simt si dialogul dar nu in acest caz.In acest caz trebuia actionat ca atare,pentru ca toleranta exagerata inseamna prostie.Trei jandarmi si toti muti, luati peste picior,umiliti de un cocalar,incredibil in ce situatie sint pusi.Cititi istoria jandarmeriei si o sa vede-ti respectul pe care il impunea aceasta arma in alte vremuri.Un sfat daca tot ati imbracat o uniforma atunci asumati-va unele actiuni,chiar daca unora nu le plac actiunile voastre de impunere a respectarii legii,nu stati spasiti si timorati uitindu-va toleranti cum unii va fura propria arma pentru a va. impusca cu ea.Acesti jandarmi parca au fost vaccinati cu o supra doza de toleranta fiind super imuni la umilire.Nu spune nimeni sa faceti abuz de putere dar nici sa cadeti in extrema cealalta si sa fiti ridiculizati.DOMNILOR MAI MULT CURAJ SI MAI MULTA ACTIUNE IMPOTRIVA UNOR ACTE DE ASEMENEA FACTURA DIN PARTEA UNOR INDIVIZI CA ACESTA.CE MESAJ CREDETI CA A PRIMIT POPULATIA IN CAZUL DE FATA ? A PRIMIT MESAJUL CA NU ESTE PROTEJATA DE ORGANELE STATULUI CARE AR TREBUI SA O PROTEJEZE ,DATORITA TOLERANTEI EXAGERATE DE CARE ATI DAT DOVADA SI A UMILIRII LA CARE ATI FOST SUPUSI.DOMNILOR JOS LA FIRUL IERBII CU ASEMENEA INDIVIZI FARA NICI UN FEL DE TOLERANTA PENTRU CA TOLERANTA EXAGERATA IN FATA UNOR ASEMENEA FAPTE DUCE LA SCAPAREA DE SUB CONTROL A DELICVENTEI SI CRESTEREA IGNORANTEI FATA DE LEGE SI ORGANELE STATULUI. O DATA INSTALATA INTR-O SOCIETATE ACESTA´´ PANDEMIE´´ POATE DEVENI CRONICA SI GREU COMBATUT, DATORITA MENTALITATII INSTALATE SI VA PRODUCE EFECTE DE LUNGA DURATA IAR EFECTELE VOR FI MAI CATASTROFALE DECIT COVID 19 CARE PRIN COMPARATIE O SA NI SE PARA CA A FOST UN STRANUT IN PLINA VARA .

 5. Deci … omul s-a gandit sa faca un „mic ocol” pana sa ajunga la lucru.
  Parca vad ca individul a parcat masina pe marginea drumului cu avariile puse.
  Pentru ca nu-i asa … asa se parcheaza cand mergi dupa tigari sau la farmacie.

Adaugă comentariu