Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta în condiţiile în care în lume unii sunt bătuţi în plină stradă pentru că nu respectă restricţiile. Chiar şi în SUA, exemplul democraţiei!

Un incident mai puţin plăcut s-a produs la începutul săptămânii în zona Gării de Sud din Reşiţa. Iar imaginile asupra lui au generat un val de reacţii pe reţelele de socializare. Pe scurt, în imagini apare un tânăr care nu avea asupra lui actele, iar altcineva revoltat – probabil coleg de serviciu – spune că adeverinţa acestuia era în maşină şi că mergeau împreună la serviciu, însă în drum s-ar fi oprit pentru ţigări. Însă cuvintele nu se opresc aici.

Dincolo de imagini, jandarmii ne-au explicat că l-au oprit pe tânăr, care în condiţiile de astăzi nu avea niciun act la el, nici de identitate, nici vreo declaraţie sau adeverinţă. Într-adevăr, adeverinţa de la serviciu o avea în maşină, doar că Gara Reşiţa Sud nu se afla pe traseul dintre domiciliu şi serviciu, fapt pentru care ar fi trebuit să aibă o declaraţie pe proprie răspundere, care lipsea însă. Asta în condiţiile în care deja am intrat în cea de-a doua săptămână cu restricţii de circulaţie

În consecinţă, tânărul care umbla fără acte a fost amendat pentru asta. La fel şi colegul care, potrivit jandarmilor, a tulburat liniştea publică.

„În data de 30 martie, echipajul de jandarmi desfășura în zona Gării de Sud din municipiul Reșița acțiuni pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, verificând persoanele care se aflau în spațiul public. În situația de față, persoana care a tulburat ordinea și liniștea publică a fost sancționată contravențional în baza Legii 61 din 1991, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, cu suma de 1000 lei, iar a doua persoană a fost sancționată pentru nerespectarea Ordonanței Militare, cu suma de 1000 lei. Din materialul video postat pe rețelele de socializare se poate observa că cei doi jandarmi poartă echipamente de protecție (mănuși și mască), iar cel de al treilea era fără aceste materiale în acel moment, deoarece se afla în autospeciala de serviciu pentru a aplica sancțiunea contravențională. Menționăm faptul că structurile inspectoratului sunt dotate cu aceste materiale de protecție, pe timpul misiunilor de ordine publică. Aceste materiale sunt purtate, în primul rând, pentru siguranța echipajului“, transmite plt.adj. Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al jandarmilor cărăşeni.

JCS-A.M.