Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sub acest slogan, vineri seara, Biblioteca Județeană Paul Iorgovici din Reșița a oferit cititorilor mari și mici un program cultural atractiv.

Și în acest an, Biblioteca Județeană, aflată în subordinea Consiliului Județean Caraș-Severin, s-a alăturat campaniei naționale „Nocturna Bibliotecilor”, eveniment inițiat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), care s-a desfășurat sincron și în Republica Moldova, în coordonarea Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM).

Cea de-a VI-a ediție a avut loc în secțiile Bibliotecii din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor, care și-au deschis porțile încă de la ora 17.00. La secția pentru copii, elevii clasei a III-a A, însoțiți de prof. Cristina Ardeleanu, de la Șc. Gim. Nr.7, au împărtășit bucuria lecturii cu eleva Alexandra Adam, iar de la ora 20.00, cantautorul Cristian Buică a susținut un recital de muzică folk. De asemenea, la Palatul Cultural, managerul Bibliotecii, Clara Maria Constantin, le-a pregătit micilor cititori surpriza de a viziona cel mai nou spectacol pentru copii al Teatrului de Vest, inspirat din povestirile lui Ion Creangă – „Năzdrăvăniile lui Nică”, în regia Inei Prisăcaru. Tot în cadrul Nocturnei au fost aranjate mai multe expoziții de carte și de fotografie și s-au desfășurat diverse activități creative.

Programul Nocturna Bibliotecilor, desfășurat vineri, 27 septembrie 2019, până la ora 22.00, a fost organizat în colaborare cu Casa de Cultură Studenţească Reşiţa, Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, Centrul de Voluntariat Reșița, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, Școala Populară de Arte și Meserii ,,Ion Românuˮ Reșița şi Teatrul de Vest Reşiţa.

Alexandra Gorghiu