Caraş-Severin, Romania


CARAŞ-SEVERIN – Weekendul a fost unul „productiv“ pentru poliţiştii rutieri cărăşeni, care au prins călcând pe bec nu mai puţin de 310 conducători auto, pietoni şi biciclişti!

În acţiuni, în cele trei zile, au fost angrenaţi 82 de polițiști rutieri și cu atribuții pe această linie. Cele mai multe dintre sancţiuni au fost pentru viteză – 106.

„28 de pietoni și 17 bicicliști au fost sancționați contravențional pentru traversare prin locuri nepermise și nerespectarea regulilor de conducere a bicicletelor pe drumurile publice. Cinci conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și cinci conducători auto aflați sub influența alcoolului, în cazul cărora la testarea cu aparatul etilotest au rezultat valori de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, au fost sancționați cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice. Alți şase conducători auto au fost sancționați contravențional și li s-a reținut permisul de conducere pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legal admise. În total, pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării 17 permise de conducere și retrase şase certificate de înmatriculare“, informează Poliţia judeţului.

Tot în weekend, au fost constatate şase infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care trei pentru condus sub influenţa alcoolului.

JCS-A.M.